tiistai 20. tammikuuta 2015

Parempaa vaatehuoltoa


Projekti kodin ärsyttävien toiminnallisten ongelmien ratkomisessa on edennyt kodinhoitohuoneeseen. Meillä on tosi pieni kodinhoitohuone ja suurimpana ongelmana on ollut pyykin kuivaus. Rakennusaikana päätettiin, että ei me mitään kuivuria hankita eikä pohjaratkaisukaan olisi sitä oikein sallinut. Altaalle ja pesukoneelle on tilaa vain tuollainen Ikean Lack hyllyjen levyinen syvennys. 

Pyykkiä on kuivattu perinteisillä taitettavilla telineillä joita on mahtunut juuri ja juuri 2 rinnakkain ylemmässä kuvassa näkyvään syvennykseen. Toinen telineistä on ollut alusta saakka ihan vimpula, kun herra meni sitä jotenkin rusikoimaan kootessaan telinettä ensimmäisen kerran. Sekös on sitten ollut ärsyttävää, että sellaiselle vimpulalle pitää pyykkejä asetella, mutta uutta ei ole saanut hankittua monen vuoden aikana... Ärsyttävyyden multihuipentuma on ollut se, että telineillä on yleensä jatkuvasti  pyykkiä kuivumassa ts. ne toimittavat myös vaatekaapin virkaa... ja telineet sitten tietenkin blokkaavat taakseen kaiken silityslaudasta siivous- ja liinavaatekaappiin. Sitten niitä on pitänyt siirrellä ja raahailla edestakaisin, jos kaapeista on tarvinnut jotain. 


Pitemmän aikaa olen pyöritellyt mielessä sellaisen tornimaisen pyykinkuivaustelineen hankkimista, mutta ne ovat olleet jotenkin niin huteran oloisia. Sitten satuin törmäämään ihan mahtavaan ja täydellisesti meidän tarpeisiin sopivaan telineeseen. Tämän helmen bongasin Tokmannilta ja samalla löytyi myös perinteisempi matala teline, minkä saa niin pitkäksi, että siinä kuivaa lakanatkin oikein hienosti. Ei tarvitse enää niitäkään roikotella ovien päällä. 3 Kerroksinen kuivausjärjestelmä on tosi tukeva ja helppo siirrellä, koska siinä on pyörät alla. Kuivaustasot saa tarpeen mukaan nostettua ja laskettua alas, eli se menee myös pieneen tilaan. 

2 kommenttia:

  1. Täällä myös kodinhoitohuonetta on koitettu miettiä käytännöllisemmäksi ja järkevämmäksi, mutta tuloksetta. Meillä on ikean samantapainen kuivausteline http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20219658/#/40233093 ja on kyllä kätevä ja edellisiin versioihin verrattuna todella kestävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin aika paljon nätimpi, kuin tämä meidän mikä on hivenen krouvi muotoilultaan :) khh on ehkä ainut huone koko talossa, minkä ratkaisuihin en ole tyytyväinen ja tekisin ne nyt toisin. Mm "ompelupöytä" (mikä jatkuu tuosta mankelista katsojaa kohti) on täysin turha tilan viejä. Samoin kurasyöppö, mikä maksoi hunajaa ja sillä ei ole mitään virkaa, kunhan kolisee ja häiritsee kulkemista terassille...

      Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)