torstai 9. huhtikuuta 2015

EsikasvatuksessaTakakoppi on pyhitetty taas taimien käyttöön ja huone pidetään viileänä, jolloin kasvatit eivät hujahda pitkisi loikeroiksi, kuten viime keväänä. Tomaattia on kasvamassa useampaa sorttia ja samoin sitruunabasilikaa vai olikohan se thaibasilikaa.. Chiliä en laittanut yhtään, kun sitä on nyt viime vuodet tullut niin reippaasti, että kuivattua rouhetta on vuosiksi eteenpäin. 


Syksyllä napsin pistokkaat äidin komeasta juorusta ja sain sen sinnittelemään  talven yli vesilasissa. Nyt se onkin lähtenyt kivasti kasvuun, kun pääsi multiin. 

Oxalis on lähtenyt ihan ihmeellisen hyvin kasvuun. Syksyllä nostin ruukun tuohon olohuoneen nurkkaan ja siinähän se jaksoi kukkia, kunnes alkoi pikkuhiljaa ränsistyä. Lakkasin kastelemasta ja annoin käpysten olla paikoillaan ruukussa. Nyt sitten aloitin kastelun ja sieltä ne apilat vaan korottelee taas niin terhakoina. Ei sitä aina näköjään tarvitse niin kauheasti nähdä vaivaa, kun helpommallakin onnistaa. 

Ensimmäistä kertaa kokeilussa on värinokkoset ja ihan kivasti se ainakin on lähtenyt alkuunsa. Vähän jotain pientä väriäkin jo lupailevat.. Nyt on kyllä niin mahtava keli, että taidan mennä istuttelemaan pihan puolelle viimeisiä siemeniä. Lämpömittari näyttää +12 varjossa ja vanhana auringon palvojana ehdin jo hetken ottaa iloa irti ja loikoilla tuossa terassilla. Ihanaa! 


2 kommenttia:

  1. Tosi hyvällä mallilla sun taimetukset. Värinokkoset on näyttäviä kasveja ja viihtyvät myös paahteessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva tietää! En sen enempää ottanut selvää, kun laitoin siemenet multiin, mutta sehän sopii sitten paremmin, kuin hyvin :)

      Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)