maanantai 13. huhtikuuta 2015

Huligaanit kuriin!


Kevättä rinnassa ja vauhtia riittää...


Meillä on tässä aika pitkään ulkoiltu tälla lailla yksitellen. Tähän päädyttiin sen jälkeen, kun huligaanit olivat ottaneet viime vuonna pari kertaa yhdessä hatkat ja kiitäneet pitkin kyliä ja me kauhusta kankeana perässä etsimässä. Yksin kumpikaan ei ole ikinä poistunut pihasta, vaan siihen on vaadittu kaksi tyhmää päätä yhdessä.. Viime karkureissusta tulee juhannuksena vuosi joten karkailun aiheuttama ahdistus on ollut enää hämärä muisto ja välillä tyypit onkin otettu yhdessä pihalle peuhaamaan. No ei oteta enää... Mulkerot lähtivät taas viikko takaperin ja onneksi tuosta kilometrin päästä naapurin rouva oli napannut karkulaiset, etteivät päässeet pidemmälle.. 

 Kun tuota tonttia piisaa puolen hehtaarin verran, niin ollaan ajateltu, että aitaaminen on ihan mahdotonta jo hintansakin puolesta. Tarhaa tai muuta häkkisystemiä näille ei voi kuvitella, joten ollaan vaan vähän niin, kuin siirretty ajatusta sivuun ja odoteltu, että josko ne karkailuhalut siitä loppuisivat...  No eivät loppuneet!

Nyt on viikonverran katseltu erilaisia vaihtoehtoja verkkoja ja aitatolppia toimittavien firmojen valikoimista. Päädyttiin riista-aitaverkkoon ja puupaaluihin, eli halvimpaan ratkaisuun ja silti siihen aitaan saa uppoamaan satoja euroja. Pakko se nyt sitten kuitenkin vaan on, ei auta mikään. 

 Loppuu se reissaaminen!!


8 kommenttia:

 1. Aita on erinomainen ratkaisu! Hintoihin se tulee, mutta kannattaa, kun jatkuva hätäännys ja huoli koirista syö voimia. Meillä aidattiin puolet pihasta, alapiha, ja on kiva puuhailla koirien kanssa ja koirat nauttivat, kun saavat liitää ja kiitää vapaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintaahan sille tuli, kun aidattavalle alueelle meni 150m verkkoa.. Nyt ei malta odottaa, että vihdoin voi ihan kaikessa rauhassa puuhata pihalla parhaassa seurassa omien kiitokinkkujen kanssa :D

   Poista
 2. Niin tuttua tekstiä, meillä painitaan samojen ongelmien kanssa. Tosin meidän neiti Nokkonen osaa ihan itsekin tuon omatoimilenkkeilyn, mutta Riku pysyy pihassa, jos opas puuttuu matkasta. Koirien ulkoilutus on siis aika aikaavievää touhua...

  Meillä on suunnitteilla talon ympärystän aitaaminen, koko pihaa ei ainakaan näillä näppäimillä lähdetä aitaamaan. Ajatuksena siis se, että koirilla on mahdollisuus kirmailla vapaasti sisään-ulos-meiningillä ja hääräillä talon ympärillä, mutta loppupihalla ulkoillaan sitten vaan jatkuvan valvonnan alla. Tämä mahdollistaa myös näppärästi kukkapenkit sellaiselle alueelle, jolla koirat ei jatkuvasti rallaa ja tuo maansiirtokone kaivele, eli tyytyväisiksi toivottavasti tulevat sekä koirat, että emäntä.

  Tsemppiä karkulaisten kestämiseen ja aidan pystytykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta :D Se voi olla, että kun juniorillakin alkaa hormoonit toden teolla hyrrätä ja kiinnostus reviirin laajennukseen alkaa olla huipussaan, niin sitä kiittelee itseään aitausprojktista!

   Poista
 3. Ja hei, haastetta paukahti, tulehan lueskelemaan mitä mä haluan sulta tentata ;)

  VastaaPoista
 4. Voin kuvitella millaisen epätoivon ja huolen karkailu aiheuttaa. Aitaaminen on kallista, mutta kannattava investointi, koiraahan ei voi rahalla korvata. Ja omaan mielenrauhaankin kannattaa sijoittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan hirveää ja tosiaan viime kesästä saakka hauduteltu tätä ajatusta, mutta näyttikin siltä, että ikä olisi tehnyt tehtävänsä reissujen reissaaminen jäänyt taakse.. Edesmenneet eivät ole ikinä lähteneet mihinkään, eli kyllä on persoonissa eroja. Nyt pitää vaan vielä miettiä sama operaatio myös mökille.

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)