keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Sadepäivän ratoksi


Koko päivän on satanut kaatamalla ja juuri hetki sitten sade muuttui lumeksi... Ei kyllä haittaa hetkeäkään, koska sen verran hyvä mieli on tämän päivän pitkän kaavan kirppiskierroksen jäljiltä. 7 kirpputoria ja melkein jokaiselta löytyi jotain pientä tai suurta. Arabian valkoinen kukkaruukku löytyi 4€:lla mustien seuraksi Kaarinan kierrätyskeskuksen kirppikseltä. Pinta oli aika nuhjuinen, mutta saippua ja ihmesieni teki tehtävänsä. Hassiselta ja Linkkikirppikseltä löytyi pitsiliinoja eurolla parilla. En ole niitä mitenkään aktiivisesti etsinyt tähän saakka, mutta niitä on nyt kertynyt sen verran, että jotain niiden pään menoksi pitäisi keksiä... 


Isännän ehdotuksesta päädyttiin keräämään mökille kokonaista aterinsarjaa. Sekalaisen seurakunnan joukosta hän valitsi mieleisekseen ne "pikkuiset raitavartiset". Eipä huono valinta... Kysessää on siis Kaj Franckin Hackmanille suunnittelema Scandia-sarja. Minähän en laita keräilyhaastetta lainkaan pahakseni ja näitä lähdinkin hyvällä menestyksellä tänään etsimään. Soppakauha löytyi verrattain sopivaan hintaan 25€ Mimmin kirppikseltä, mikä on yksi suosikkipaikoistani. Veitset Hassiselta vitosella ja pikkulusikka Ykköstien kirppikseltä Kaarinasta eurolla. Ei hullumpaa, sanon minä! Veitset on varman ihan alkuajan tuotantoa 50-luvun alusta, koska leikkuupinta on kulunut kokonaan, jos siinä sellaista hienoista sahalaitaa on ikinä ollutkaan ja niissä lukee Sorsakoski. 


Ykköstien kirppikseltä bongasin myös nämä Riihimäenlasin Kehrä maljakot. Pienempi on itseasiassa kääntömaljakko ja toimii kynttilänjalkana toisinpäin. Kehrän on suunnitellut Tamara Aladin 1968 ja sitä löytyy kolmea kokoa ja useampaa väriä. Maljakot lähti matkaan 12€:lla kappale. Hiukan toivon, että näitä alkaisi löytyä lisää ja mieluusti kirkkaana ja sinisen sävyissä ja erikokoisina... Ykköstien kirppiksellä oli muuten todella paljon kaikkea kivaa tällaisiin hassahtaneelle, että suosittelen poikkeamaan.  2 kommenttia:

  1. Kirppis reissut onki tosi kivoja ja varsinki sillon kun löytää jotai mielusta. Mä en ikinä voi vastustaa noita pitsiliinoja ja Vellu keräis lasi juttuja jos olis tilaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon sitä joutuu jättämään jälkeensä, kun tosiaan kaikelle ei ole tilaa ja oikein tarkoitustakaan.

      Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)