keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Sängynpääty

 Huomattiin tuossa jokunen aika takaperin, että koirat potkii unissaan sängyn päätyseinää ja se on mennyt ihan raapaleille. Joskus aikaisemminkin on tullut pyöriteltyä ajatusta sängynpäädystä ja kuvitelmia on ollut vanhoista ovista, laudanpätkistä tai styroksin päälle asennetusta kankaasta. Viikko takaperin sain mielestäni ihan loistavan idean, kun selailin netistä kaikenmaailman sisustuskuvia. "Meille tulee sängynpääty istuintyynyistä" Eilen sitten aloin tuumasta toimeen ja lähdin kauppoihin etsimään mustia tuolinpehmikkeitä, mutta sellaisia napakampia versioita ei ollutkaan missään mustana. Aikani kaupoissa pyörittyäni hylkäsin alkuperäisen ajatuksen ja materiaali vaihtui koristetyynyihin. Matkaunelma-teeman mukaisesti sattui löytymään nuo aiheeseen sopivat, mutta aika radikaalit ratkaisut. Myyjä varmaan jo leimasi meikäläisen mielenvikaiseksi, kun pyörin tyynyjen kanssa asetellen erilaisia versioita sänkyjen päälle...

Päätin että menee syteen tai saveen, niin otan nämä tyynyt. Joko tulos on järkyttävä tai sitten erinomainen. Liitin tyynyt yhteen siksakilla ommellen ja poltin hermoni usemapaan otteeseen. Kuka nyt mitään neuloja käyttää ommellessa, sehän on vallan mukavaa purkaa saumaa, kun neula on haukannut kangasta nurjalta puolelta ihan väärästä kohtaa... Lopulta kuitenkin kaikki oli yhdessä ja viimeiseksi leikkelin paksusta mustasta huovasta lenkit yläreunaan ja ompelin nekin kiinni. Isäntä asensi verhotangon seinälle ja siinä se sitten on, meidän uusi sängynpääty, eikä ollenkaan hullumpi.
Aikaisemmin hankkimani Vallilan Näillä kulmilla verhot ovat olleet jotenkin huonosti istuvat huoneeseen. Nyt tuo musta valkoinen ja ruuduista koostuva sängynpääty tuo jotenkin lisää samaa henkeä tilaan ja se alkaa olla jo vähän silmän mukaisempi. Meillä ei koskaan pedata sänkyä, mutta tekisi mieli hankkia uusi päiväpeitto... Hankintalistalla on myös puinen tuoli tuon väliaikaisen tilalle, kattovalaisin ja ehkä lukulamppu. Valaisimeksi olisi tulossa sellainen puuhelmillä tuunattu kattokruunu, jollaisen näin joskus jossain. Minun vaatetelineenä toimii ei minkään näköinen laiskanlinna ja sen tilalle on  etsinnässä vanha nojatuoli, minkä haluaisin yrittää verhoilla, jos tarveta on. Sitten yksi graafinen sisustustaulu senkin päälle, niin alkaisi olemaan homma hanskassa.

Makuuhuoneesta on ollut juttua aikaisemmin täällä.

11 kommenttia:

 1. Melko monta tyynyä jouduit ostamaan ja ompelemaan! Minä ostin kesällä kaksi paksua kylpyhuoneen mattoa, jotka ompelin koneella yhteen yhdeksi isoksi matoksi. Ei ollut kiva homma, mutta ihan hyvä tuli.

  VastaaPoista
 2. Mulla on varmaan sama homma edessä, kun mistään ei löydy riittävän kokoista pampulamattoa meidän pesuhuoneen edustalle... Mä olen ommellut pahimmillaan räsymattoa koneella, mutta siinä meni neuloja katki ihan solkenaan ja oli pakko siirtyä käsipeliin..

  VastaaPoista
 3. Mainio idea ja kaiken lisäksi siitä tuli hyvännäköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä kelpaa kölliä ainakinyhden yön kokemuksella :D

   Poista
 4. Hei toi sängynpääty on makee. No niinku tiedät et värit ja tyyli ei ihan meille käy mut vähä pastillimpi väri ja ehkä ruusuu :) ni joo olis tosi hieno. Meill noi kissat on tehny saman homman mitä teill koirat nii pääty olis kova sana. Laitan harkintaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä näen kyllä selkeesti just sellasen missä on pitsiä ja ruusuja tai jotain hempeetä raitaa tai jotain :D

   Poista
 5. Olipa tosi mahtava idea sángyn páádyksi. Kaikenlaisia viritelmiá olen náhnyt ja tás on ensimmáinen joka saa minulta táydet pisteet.
  Saako ideaasi káyttáá. Ajattelin et Suomen kodin makkarin seinálle toi sopis kuin nakutettu.
  Syysterkkuja talvehtimis kodista Unkarista.
  Pipsafi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottakai saa käyttää ja pitääkin jos hyviä ideoita löytää :D

   Poista
 6. Ei paha ollenkaan! Aika mielettömän kivan näköinen! Hauska idea.

  ps. käyhän vierailulla, kultainenlintu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Heippa! Sattuiskos sulta vielä löytymään nuo Vallilan näillä kulmilla verhot jostain kaapin perukoilta ja olisitko niitä halukas myymään? Olen koittanut etsiä niitä vaikka ja mistä muttei mistään tunnu löytyvän.. mikäli niin kiva tuuri kävisi ettet niitä enään tarvitse niin nakkaatko sähköpostia mulle :) henna.karkkainen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :) Siellä ne roikkuu ikkunassa edelleen... Näilläkulmilla ei taida löytyä valmisverhona lainkaan, mutta kankaana myydään mun mielestä edelleen ainakin K-raudassa ja kodin ykkösessä on kovat alet Vallilan kankaista, mutta en tiedä löytyykö sieltä.

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)