maanantai 17. syyskuuta 2012

Takametsässä

"Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuula yllätyt..." Meillä ei tarvitse lähteä kovinkaan kauas, kun sieniapajat löytyy omalta takapihalta. Tatit, suppilovahverot ja kanttarellit löytyvät ihan omilta nurkilta, joskin uudet naapurit taitavat olla sieni-ihmisiä myöskin. Saalista ei juurikaan löydy enää kauempaa, vaan ihan tuosta näköetäisyydelta omasta kodosta. Tänään pitäisi taas mennä käymään metsällä, jos löytyisi lisää suppilota. Ihastuin kuivattuihin suppilovahveroihin siinä määrissä, että pakkaseen ei enää niitä laiteta. Kuivattu rouhe maistuu ihan sellaiseenaan salaatin päällä ja vähän joka paikassa. Suppilot kuivuvatkin ihan älyttömän nopesti uunissa, verrattuna esim tatteihin.

Valtava herkkutatti


Vanha lehmien juottopaikka


Niin paljon harmitti, kun ei päässyt mukaanSaalista

Seuralainen


7 kommenttia:

 1. Me oltiin koko perheen voimin sienessä lauantaina. Kivaa oli ja Akukin otettiin mukaan. Miten saatoit olla karvaiselle kaverille noin julma? ;O( Aku kieri parhaan suppilovahveromättään päällä oikein riemuisasti. (Poikani kertomaa..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu mä luinkin teidän sieniretkestä :) Meillä on niin kova se käärmeiden pelko, kun niitä vilisee tässä pihapiirissä ja Patu sai pureman viime vuona, että ei olla uskallettu koiria kauheesti metsään ottaa mukaan. Sitten vasta, kun on vähän viileämpää pääsevät mukaan.

   Poista
  2. Ok, hyväksyttävä selitys.. ;O)

   Poista
 2. Voi toista ku istuu kaipaavana ikkunalla, mutta ihan kauheeta, että käärme tuikkas Patua viime vuonna. Mäkään en uskalla viedä koiriani metsään ennen kuin tulee rapsakat kelit.

  Hyvä sienisaalis ja nätit kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan nyt 2 kertaa oltu metsällä tämän jälkeen.. Se on niin suuri riemu kun koirat pääsevät sinne ja me koitetaan päästä tästä traumasta. Käärme puri silloin ihan tuossa omalla pihalla ja pari olen ottanut hengiltä myös pihassa, joten ehkä se metsä ei ole sen vaarallisempi paikka... Tutun koira menehtyi mustikkametsällä saatuun kyyn puremaan, joten se on mieltynyt vaan tosi pahaksi paikaksi :/ Toivottavasti salama ei tosiaankaan iske kahdesti samaan paikkaan!

   Poista
 3. Upea saalis, oijjjjoi! Kyllä kelpaa takapihalla sienestää, todellakin.

  Koiran ilme on kyllä täysin yksiselitteinen. Että kiitos, tosi paljon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kiitoksena pikku milenterveysongelmainen oli jättänyt märän tervehdyksen makkarin matolle... Juoksut lähenee ja sisälle pissiminen tulee mukaan kuvioihin juuri tällaisissa tilanteissa..

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)