lauantai 1. syyskuuta 2012

Askarteluhuoneen auringot


Aris valaisimen muodonmuutos
 Pitäisi muuttaa blogin nimeksi sättäämistä ja solkkaamista, ainakin tämän projektin perusteella. Aikaisemmin jo esittelin tori.fi kautta ostamani 60-luvun Ariksen valaisimet. 3 viikkoa takaperin aloin tuumasta toimeen ja erityistä huolellisuutta noudattaen (mikä ei ole ihan luonteenomaista minulle) hioin teräsvillalla pallojen pinnat sameaksi. Sitten huolellinen puhdistus ja johtojen sekä mustan reunuksen suojaaminen. Eteisen lampusta oli jäänyt keltaista spraymaalia ja ei muuta, kuin hommiin... Maali riitti tasan ensimmäiseen ohueen kerrokseen ja minä lähdin kirmaamaan vauhdilla kauppaan ostamaan lisää maalia. Ajattelin olla kaukaa viisas ja ostin pari purkkia, ettei vaan lopu kesken.

Projekti jatkui, kun pääsin takaisin kotiin ja voin suositella lämpimästi maalaamaan kauniina kesäpäivänä keltaisella kaikkea mahdollista, jos haluatte erittäin erikoisia ötököillä kuorrutettuja esineitä.... Hommahan oli pakko lopettaa kesken siinä kohtaa, kun vaaksiainen jäi kiinni maalipintaan. Ötököiden nyppimisen jälkeen siirsin pallot sisätiloihin ja ajattelin jatkaa seuraavana päivänä. Homma jatkuikin suunnitellusti, mutta jo ensimmäisellä suihkaisulla pinta meni ruttuun. Pullon kyljessä ohjeistetaan päälle maalaamaan 15min tai 7vrk kuluttua... siinä olisi voitu toki mainita, että ei voi maalata missään kohtaa siinä välillä, kun maalin täytyy olla joko markää tai täysin kuivaa. Nimittäin 5vrk ei riitä kuivumiseen... kokeiltu on. Uudelleen hiomisen jälkeen ja maalin loputtua toistamiseen, sain pallerot viimein siedettävään maalipintaan ja lakatuksi.

Tänään olen poistellut sitten ne suojaukset ja jännityksellä odottanut, mitä alta paljastuu. Mustan ja keltaisen raja ei ole joka kohdassa ihan täydellinen, kun teippejä poistaessani maalipinta meinasi repeillä palkeenkielille.   Sitten olikin vuorossa pientä fiksausta kynsilakanpoistoaineella ja johtojen lyhennys sopivaan mittaan, minkä jälkeen isäntä sai hoitaa sähkötyöt ja kattoon kiinnityksen. Ihan siedettävät niistä kuitenkin tuli ja kaukaa katsottuna ovat hienot kuin mitkä.
13 kommenttia:

 1. Iso WAU! Tykkään kovasti, aivan hirmuisen hieno lopputulos. Mustavalkoiset kuvat taustalla ovat ihan piste iin päällä.

  Voi kun osaisi itsekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kehaisusta :D Nuo taulut onkin toimiston puolelta ja tosiaan sopii vallan hyvin tuohon. Yllättävän kivaa sitä saa aikaiseksi melkein nolla budjetilla. Tähän huoneeseen, kun ei ole ostettu mitään uutena ja mikä ei ole ollut omaa vanhaa niin se on hankittu kirpparilta :)

   Eikä muuta, kuin kokeilemaan vaan! Riittävästi kun häärää, niin joskus jokin onnistuukin ;D

   Poista
 2. Täältähän löytyikin tosi kiva ja mielenkiintoinen blogi. Jäinpähän lukemaan :)

  Ihanasti tuunattu valaisin ja upea värikin! Keltainen ja musta sopivat hienosti yhteen :) Täälläkin on tullut vähän liian tutuiksi ne ötökkäkuorrutteet ja sprayn ruttuilut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ja mukavia lukuhetkiä jatkossakin :D Tuunailu on kyllä hauskaa ja melkoisen jännittävääkin välillä, kun tuloksesta ei aina tiedä ;)

   Poista
 3. WOW mikä idea ja toteutus!!!!! Ihan mahtava!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Nyt alkaa ahdinko vaivata, kun alkaa huoneet loppua, mihin voisi haalia uusia kattovalaisimia ;D No onneksi on jalkalamput ja poöytälamput ja seinälamput...

   Poista
 4. Wau ostin just tällaisen mutta sellaisen version missä oli vain yksi kupu. Just mietin pää puhki että vedänkö keltaisella vai en, mutta nämä kuvat nähtyäni päätös oli helppo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijoiden joukkoon! Hyvä, että vaikeisiin kysymyksiin saa joskus suht helpolla vastauksen :D Mulla on nyt mietinnässä, että alanko etsimään jalkalamppua, missä samanlaiset pallokuvut, vai olisko kuitenkin jonkun muun muotoinen parempi ja mikä se väri sitten olisi... Aina riittää päänvaivaa, joskin mukavaa sellaista :)

   Poista
 5. Eksyin blogiisi, kun hain tietoa tästä Ariksen valaisimesta. Itselläni on samanlainen, mutta hopeinen. Tarkoitus olisi kanssa maalata se, koska osat ovat ruosteessa. Meillä tuo kattojuttu, siis se osa millä valaisin katossa kiinni, on jotenkin erilainen. Millainen kiinnityssysteemi tuossa on? Yhdestä pallosta puuttuu myös tuo sisällä oleva heijastinosa, niin pähkäilen tässä, että irrottaisiko sen sitten muistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en enää muista tarkkaan sitä kiinnitys systeemiä.. se katossa oleva pala on kaksi osainen eli tarjottimen muotoinen kiinnityspala ja sitten peitelätkä, minkä tuli niiden johtojen ja kytkösten suojaksi. Varmaan itsekin irrottaisin ne heijastimet ja laittaisin talteen, jos joskus sattuisi eteen varaosa... kuitit

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Mun valaisimesta taitaa siis puuttua tuo peitelätkä. Siinä kattojutussa on kolme sellaista väkästä, jotka juurikin näyttää siltä, että siihen täytyisi kiertää sellainen peiteosa. Täytyy siis miettiä, miten sen peitelätkän korvaa vai korvaako millään. On siis vähän vajavainen tää mun valaisin. Katsotaan, mitä mun tuunauksesta tulee. :)

   Poista
 6. Jään odottamaan mielenkiinnolla :)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)