maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kasvun ihmeitä


Daaliat ovat lähteneet hienosti kasvuun ja tänään heitä jo vähän ulkoilutinkin ensimmäistä kertaa. Peltisankojen inkaliljat ovat mysteeri ja pettymys... Toinen puski hentoa versoa, mutta se meni ja nuupahti jostain syystä. Tänään pitäisi sitten kaivella juurakot ylös purkeistaan ja katsoa mikä tilanne on. Toinen pari, joista jo vaihdoin aikaisemmin mullat ja siirsin suurempiin purkkeihin, ovat vähän paremmalla tolalla. Toinen puskee reipasta versoa, mutta toisessa ei ole elonmerkkejä. 


Ihana ketunleipä voi mainiosti. Kaikissa neljässä ruukussa on eloa ja ovat ihan ilo silmälle. Muistaakseni jotkut pitävät tätä sisäkasvinakin ympäri vuoden. En kyllä yhtään ihmettele, koska on täydessä loistossaan todella kaunis. 8 kommenttia:

 1. Daaliat näyttävät hyviltä. Meillä on ne suunnilleen samassa vaiheessa. Yksi juurakko ei mulla ole vielä noussut, tuskin nouseekaan. Toivottavasti saat inkaliljat kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon mukaan alkavat kukkia myös tosi aikaisin :D

   Poista
 2. Onpa siellä tomeran näköistä daaliaa! Mulla on postissa pari juurakkoa odottelemassa, pitää vissiin pistää mies noutamaan :D Olikos tämä ketunleipä joku oxalis? Upean värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on niitä 7kpl jo mullissa ja ainoastaan yhdestä ei vielä näy tiitan tiittaa :) Juu oxalis triangularishan se siinä. Pitäisikin katsoa, onko niitä muun värisenä...

   Poista
 3. Mulla on daaliat vielä jonottamassa multiinpääsyä. Ja tuolliasen jonkun ketunleivänsukuisen olisin Tukholmasta tuonut, mutta en mistään loppupäivästä enää löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitto kun ei tullut katseltua Turun messuilta josko sileä olis ollut Oxalis purpureaa tarjolla. Siinä on ihan mielettömän upea kukinta, mutta en kyllä tiedä saako sitä edes suomesta..

   Poista
 4. Ostin Helsingin messuilta nerinen, anemonen ja punatähkän mukuloita/juurakoita/mitä lienevät. Ajattelin, että en esikasvata, vaan koitan tyrkätä maahan mökillä toukokuussa ja katsoa, tuleeko mitään. Anemonen mukuloita pitää liottaa vuorokausi, muita ilmeisesti ei? Daalioita mulla on joskus ollut valmiina ostotaimina, mutta en ole saanut niitä menestymään esim. parvekkeellani. Ehkä sinne ei paista riittävästi aurinko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä ole kyllä koskaan liottanut mitään... Runsaasti vaan kastellut istutyksen yhteydessä. Mutta voishan se liotus tosiaan edistää kasvuun lähtöä, kun heräisivät heti kunnolla pikku kylvyssä. Mulla on ollut myös daalioita aikaisemmin kesäkukkana ostettuina taimina. Ne menee jonkin aikaa tosi hyvän näköisenä, mutta jossain kohtaa alkavat kuoleentua mullakin. En tiiä mikä niissäkin sitten on ollut.

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)