maanantai 29. huhtikuuta 2013

Mitä kuuluu kasvustoille?

Sungold tomaattia

Se olis sitten 200. postaus ja tervetuloa uudet lukijat a_millia Sakalantieltä ja Romulyyli Riitta Sinikka! 

Tomaatit kasvaa porskuttaa ihan hyvän näköisinä, joskin laihan laisina.. Muilla näkee pahuksen tukevia ja tuuheita taimia, mutta muistaakseni omat oli viime keväänäkin samanlaisia ja ihan hyviä niistäkin tuli lopulta. Pitää varmaan antaa vähän enempi lannoitetta. Chilit ja paprikat ovat onnettomia rääpäleitä ja vaatisivat isommat ruukut, ennen kuin pääsevät kasvariin säkkeihin asumaan. 

Gardeners delight & Tigerella 


Keijunmekkoa 

Villa Touretten  Mökkihöperön arvonnasta voittamani keijunmekon siemenet kasvavat hitaasti, mutta kasvavat kuitenkin. Eilen kylvin samaisessa arvonnassa voittamani kesämalvikin ja ukonkellon pihalle. Samalla kylvin 6 pussillista erilaisia unikon siemeniä tuonne kivikkoon. Saas nähdä näkyykö yhtään kukkaa koskaan missään... Samalla multiin pääsi myös auringonkukan siemenet. Mulla ei ole kyllä ikinä oikein onnistunut mikään avomaalle kylvetty. Nyt saisi ropsautella vähän vettäkin, että lähtisivät edes itämään.


Daaliat ovat saaneet auringolta piiskaa muutamina päivinä. Mä olen niin huono tässä ulos totuttamisessa ja nyt jo menettänyt puolet orvokeista, kosmoskukat ja krassit... Daaliat on sitkeitä ja vain pieniä auringonpolttoja havaittavissa, joten eivätköhän he selviydy tästä kovasta koulusta. Pari yötä ovat pihalla viettäneet tuoksuherne ja mökin ihmekukat ja ihan hyvin näyttävät voivan, vaikka ilma on melkoisen raaka ja edellisyönä taisi mennä pikkuisen pakkasenkin puolelle.

7 kommenttia:

 1. Oho, sulla on yöpynyt jotain jo pihalla. Pitäisi varmaan ruveta totuttamaan minunkin kasveja. Ne ovat päässeet vasta kuistille asti, vaikka etelässä asutaankin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo suosittelen, mutta en sitä, että jätät rakkaat pikku taimet nauttimaan koko päiväksi ihanasta aurinkokylvystä ;)

   Poista
 2. Hei,

  Oletko kuullut Puutarhaliiton järjestämästä Avoimet puutarhat -tapahtumasta? Tutustuimme blogiisi ja mielestämme puutarhasi voisi sopia hienosti tapahtumaamme. Lisätietoja saat sivuiltamme www.avoimetpuutarhat.fi.
  Lähetämme myös mielellämme Sinulle sähköpostia, jos välität meille sähköpostiosoitteesi
  osoitteeseen bongaa.puutarha@puutarhaliitto.fi

  Ystävällisin terveisin,
  Puutarhaliitto ry / Avoimet puutarhat

  VastaaPoista
 3. Mä odotan aina niin innolla esikasvatus vaihetta ja joka vuosi olen toukokuun tienoilla ihan kypsä siihen hoivaamiseen ja siihen että nurkat pullollaan taimia :) Mutta voi luoja miten se palkitsee, kun saa omat pikku taimet pihalle :)

  Meinaatko osallistua avoimiin puutarhoihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän niin tuon tunteen... Tuota ulos totuttamista mä en kyllä kestä ollenkaan :D miten kellään on aikaa ja energiaa veivata miljardin taimen kanssa ees taas!?

   En oo ehtinyt tutustua koko hommaan vielä sen paremmin, mutta mä luulen, ettei mun puutarhassa ole kyllä mitään katsottavaa vielä tässä vaiheessa.. epätasainen nurmikko ja muutama hassu kukan kräki töröttämässä siellä täällä ;D

   Poista
 4. Mulla on osa taimista kasvarissa, mm. pavut, daalioita, samettikukkia. Osa lasitetulla parvekkeella, mm. tomaatit, sammareita, tsinnioita. En jaksa mitenkään totutella niitä kuskaamalla edes takaisin sisään ja ulos. Jos joku kuukahtaa, pakko kestää tappiot. Jahka yöpakkaset hellittävät ja vähän lämpenee, vippaan taimet pihalle.

  Hauskaa vappua, Susanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että on muitakin laiskiaisia :D Kasvariin siirtäminen ei vissiin vaadikaan niin ihmeempää totuttelua, jos ovat kasvaneet valoisalla ikkunalla jo alkujaan. Riemukasta vappua sinne Helsinkiin tai missä sitten meinaattekin olla!!

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)