keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Kevät on täällä Ihan oikeasti se on hiipinyt parissa päivässä meidänkin pihalle  ja näyttää tällä hetkellä naamaansa parhaimmillaan ja pahimmillaan. Taimet pääsivät aurinkokylpyyn hetkeksi ja ainoastaan krassi näytti ottavan vähän nokkiinsa shokkihoidosta.

Ihan parhautta on, että tänään näkyi ensimmäiset tiitat nousseen maan pinnalle. Viime kesänä kyhätyssä kukkapenkissä näkyi elon merkkejä toukan lisäksi ainakin keijunkukissa. Saas nähdä miten ne uudet keijunkukat lähtevät kasvuun uudessa paikassa, kun en ole oikein ikinä saanut niitä kasvamaan kunnolla. Istutksen jälkeiset vuodet ne ovat kituutelleet jos ikinä ovat talven jäljiltä heränneet henkiin.

Pahimmillaan kevät näyttää kaiken mikä jäi syksyllä tekemättä... Liestyneet lehtimatot ja pihalle unohtuneet ruukut. Meillä tulvii aina keväisin  muutama kohta pihasta, kun ojanrummut ovat vielä jäässä. Lisäksi kasvihuone on tuollaisessa kuopassa ja järven ympäröimänä vielä pitkään. Siellä se kuitenkin odottaa putsaamista ja uusia tomaatin taimia.

8 kommenttia:

 1. Voi miten tämä oikea kevään pyrähdys on niin ihanaa, vaikka paikat näytää juuri tuolta. Mullakin on ruukkuja jäänyt ulos ja kasvihuone tupaten täynnä kaikenmoista tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin olis varmaan tavaravarastona, jos joskus saisin nuo kasvit kerättyä syksyllä pois... miten se into voikin niin lopahtaa jossain vaiheessa O.o Tänään on ollut kyllä hetkittäin niin mahtava fiilis, kun talvi alkaa oikeasti olla ohi!

   Poista
 2. Aivan ihania nuo lähikuvasi! Oih, oispa minullakin kasvihuone...päiväunissa haaveilen sellaisesta, jossa olisi tiilimuurattu alaosa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Sinun kuviesi inspiroimana näitä lähikuvia olen lähtenyt koittamaan. Jospa sen makron saisi kevään mittaan hankittua... Sellainen tiilisokkelikasvihuone olisi niin täydellinen!!

   Poista
 3. Ihania kuvia, niin keväisiä ja raikkaita! Meilläkin tulvii osa pihasta aika reippaasti, palstan alue esimerkiksi. Sitähän se on, kun savipohjaiseen peltoon pihansa tekee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä sitä :D Mä kauhulla odotan sitä, kun pitäisi kasvimaata alkaa kääntelemään ja jatkaa maanparannusta... viime keväänä jaksoin puolet siitä tinasavesta kauhoa ympäri ja sitten loppui voimat ja mielenkiinto, eikä kylvöjä tehty. Toivottavasti nyt löytyisi pontta vähän enemmän!

   Poista
 4. Kivoja kuvia. Kaunis tuo lila krokus! Tuollehan se vähän näyttää keväällä. Mulla on kuulemma myyrät riehuneet takapihalla. Huomenna saavat kyllä kyytiä! Pitää opettaa Mikistä julma myyrien kauhu ;O). No, josko se auttaisi, kun koira ruikkii hajuaan ja tömistelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Voi onneksi meillä ei ole myyriä näkynyt vielä koskaan! Kauheeta, jos sabotoisivat kaikki vaivalla tehdyt istutukset... Ei muuta, kuin Mikistä vaan koulimaan kunnon myyräterminaattoria :D

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)