tiistai 9. joulukuuta 2014

Hothothot!!

Chilisato oli muhkea ja osa raakileista jäi jopa keräämättä. Nyt ne odottelevat tuolla kasvihuoneessa siivousta... Viimeksi kasvari muuten siivottiin uudenvuodenpäivänä... Saas nähdä milloin tällä kertaa saa aikaiseksi, vai saako edes ennen kevättä.

No sitä kypsää chiliäkin tuli todellakin monen vuoden tarpeiksi. Osan pakastin ja osan kuivasin palasina, mutta nämä viimeiset kokeilin kuivata ihan kokonaisena. Siinä ne nyt koristavat tiskipöytää vanhan lasipurnukan täytteenä. Mortteli olis kyllä kova sana, kun näitä kuivattuja ruokia löytyy tällä hetkellä aika paljon kaapeista.

Lasipurkki on muuten kirpparilöytöjä ehkä loppukesältä, jos oikein muistan...Yksi keräilykohde on tullut tässä syksyn aikana tiensä päähän. Riihimäen Kotilasi-kokoelma taitaa olla täysi... Hans Nyqvistin suunnittelemia Kotitölkkejä on kertynyt iso liuta kolmessa koossa ja kolmessa värissä. Näitä pitäisi olla vielä vaalean ruskeana, mutta ikinä en ole moisiin törmännyt ja ehkä hyvä niin, koska uusille ei olisi enää tilaa.  2 kommenttia:

  1. Hieno chilisato! Chili onneksi säilyy aika hyvin kuivattuna. Minä kuivasin kokonaisina, mutta käytössä ne eivät ole niin käteviä kuin chilijauhe tai murska, pitää aina tarkkaan ottaa siemenet pois ja annostelukin on vaikeampaa. Mortteli on ahkerassa käytössä meillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saas nähdä meneekö hermo niiden siementen nyppimiseen.. no onneksi näissä ei niitä ihan kauheasti ollut, eikä kerralla kuitenkaan tarvitse perata, kuin yksi :) Laitan kyllä ehdottomasti morttelin ostoslistalle!

      Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)