torstai 30. elokuuta 2012

Juhannusruusut kukkii


 Jos syksyssä ei juuri muuta mukavaa ole, niin ainakin ne värit.     Syksyn kunniaksi tai ehkä siksi, että äiti on saanut tartututettua oranssin villityksen minuun, niin piti hankkia Marimekon pyyhkeiden seuraksi pikkuvessaan uusi matto. Olen pitkään huumaillut virkattua mattoa, mutta olen itse täysin tumpelo virkkaamisten ja kutomisten suhteen. Törmäsin huutonetissä näihin ihaniin Juhannusruusu (?) mattoihin ja pakkohan niitä oli huutaa pari kappaletta. Jompi kumpi koiran ryökäleistä oli jo eilen melkein saanut tuhottua mustan yksilön, mikä asettui makuuhuoneeseen ison, mustan, pyöreän maton seuraksi. Onneksi vain yksi noista reunan kaarista venahti vähän muodottomaksi. Keittiössäkin saadaan nauttia syksyn väreistä ja mauista, kun sieniaika alkaa olla parhaimmillaan. En voinut myöskään olla poimimatta liljoja maljakkoon, vaikka tuoksu onkin niin voimakas. Nyt kun tulee vähemmän pyörittyä pihalla, niin täytyy saada nauttia viimeisistä kukista sisätiloissakin.
 
10 kommenttia:

 1. Ihania kantarelleja! Tekisi mieli mennä metsään sieneen, vaan en mene. Inhoan hirvikärpäsiä ja niitä saan aina pitkät hiukset täyteen ja se on tosi inhottavaa. Punkkeja pelkään myös...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä meidän nurkilla on ollut onneksi tosi vähän hirvikärpäsiä. Mutta tiukasti huivia ja hattua vaan päähän, niin ei ällötykset tule iholle. Harmittaa kauheaasti, kun se viime kesäinen kyyn purema toisella koiralla traumatisoi niin pahasti, ettei uskalla ottaa koiria ollenkaan metsään. Mikä sen mukavamapaaa ja parempaa liikuntaa koiralle. Mutta täytyy vaan odottaa pikku pakkasia..

   Poista
 2. Nätit sienet! Itse olen virkannut pari isoa juhannusruusumattoa ihan kouluaikojen virkkaustaitojen perusteella, melko hyvä oli lopputulos, joten toinen on parvekkeen lattialla ja toinen mökin terassilla. Ne ovat molemmat melko suuria, yli metrin halkaisijaltaan, mutta seuraavaksi voisi miettiä vähän pienempiä, vaikka veskinkin lattialle sellainen voisi sopia...ehkä, jos kipeä olkapää antaa myöden jossain kohtaa syksyä, niin voisin kokeillakin. Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtaiskohan sitä uskaltaa joskus koittamaan itsekin... Pitää varmaan ensin opetella tekemään niitä isoäidin ruutuja, kun mua himottais sellanen torkkupeitto.

   Poista
 3. Ihanan syksyinen oranssi, se on kyllä niin tämän vuodenajan väri, kuin vain voi olla. Olisi kyllä aika hauska osata tehdä tuollaisia juhannusruusuja itsekin...

  VastaaPoista
 4. Meillä on makuuhuoneessa sellanen ehkä 130cm halkaisijaltaan oleva matto ja sen tilalle olis kauheen kiva saada saman kokoinen virkattu matto... pakko varmaan alkaa yrittämään itse, tai sitten mä otan vaan yhteyttä siihen, jolta huusin nämä ja koitan tilata sellaisen :)

  VastaaPoista
 5. Kokeile ihmeessä, yllättävän helposti muistuivat kaikki silmukkatyypit mieleen ja virkkaaminen itsessään on sen jälkeen todella helppoa, varsinkin, jos on ohje, jota seurata. Mäkin kokeilin niitä isoäidinneliöitä, mutta ei taida olla mun kärsivällisyysasteelle sopiva homma :) Se eriväristen lankojen päättely ja palojen yhteen liittäminen tökkivät eniten. Itse virkkaus oli siinäkin helppoa! Netistä löytyy hyviä ohjeita virkkausta uudestaan aloitteleville eli meille, jotka ovat viimeksi virkanneet koulun penkillä silloin joskus kauan sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intianminttu tsemppaamisesta :D Ei kai siinä auta, kuin kokeilla vaan..

   Poista
 6. Mäkin haluaisin kokeilla näitä mattoja. Ehkä ensi talvena saisin tartuttua aiheeseen. Kesällä menee kaikki aika oikein kukkien parissa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on että talvella on aikaa kaikkeen muuhun. Tosin tämä kesä on antanut säidensä puolesta aikaa vähän johonkin muuhunkin, kuinpillalla kykkimiseen.

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)