tiistai 22. tammikuuta 2013

Menneisyys paljastui!

Kirjoitustuoli N:o 219

Olen ihan unohtanut kertoa, että sain, kuin sainkin selville vanhan konttorituolini alkuperän. Täällä tuolin alkuperän selvittelyjen ensiaskelista, mitkä eivät tosiaankaan menneet ihan harhaan. Soittelin ensin tuohon oman kylän Iskuun ja sieltä neuvottiin soittaman Lahteen Iskun pääkonttoriin, josko sieltä joku osaisi neuvoa eteenpäin. Muutamalle huvittuneelle ihmiselle selvitin asiaani ja vihdoin löytyi mukava naisihminen, joka lupasi ilmoitella, jos tuolista olisi jotain tietoa tai olisiko se ylipäätään heidän tuotantoaan.

Joulun alla sain sitten vastauksen sähköpostiin:
"Kävin juuri tutkimassa arkistojamme ja löysin sieltä kuvan tuolista, joka vastaisi kysyttyä tuolia.
Tuolin nimi on Kirjoitustuoli N:o 219. Valmistaja on Lahden Puukalusto Oy (Isku oli alkujaan Lahden Puukalusto ). Tuoli on ollut valmistuksessa 1940-luvun lopulla ja 1950-luvun alussa. Suunnittelijasta ei valitettavasti löytynyt tietoa. Puukaluston valmistama Tuoli 400 on myös samantyyppinen, mutta veikkaan kuitenkin, että kyseessä on Kirjoitustuoli N:o 219." 
Ihan mahtavuutta, että joku jaksaa nähdä vaivaa ja selvitellä toiselle tärkeää asiaa! Kiitos kaunis Marjatta T. mukavasta eleestä, mistä on varmasti hyötyä muillekin, koska Lahden puukaluston tuolia on käytetty hakusanana useamman kerran ja päädytty sitä kautta tähän blogiin. 

6 kommenttia:

 1. Komea tuoli. Hienoa, että joku viitsi ottaa asiasta selvää. Sitä sanoisin hyväksi palveluksi!

  VastaaPoista
 2. Tuollainenhan on aivan loistavaa asiakaspalvelua ja ammattitaitoa, mahtava juttu! Ja tuoli on kyllä niin nätti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tosi kiva, että saadaan tänne internetin ihmeelliseen maailmaan uutta informaatiota kotimaisten kalusteiden historiasta :)

   Poista
 3. Jee! Löydettiin tänään aivan samanlainen tuoli, juurikin punaisella päällysteellä. Myyjä ei osannut sanoa onko Billnäs vai mikä, mutta täältähän se vastaus löytyikin! Kiitos! Kauan etsittiin meidän kirjastoon kirjoituspöydän tuolia ja nyt se löyty vähän vahingossa eräästä vanhan tavaran kaupasta kirjapinojen alta! Jesh! On muuten hyvä tuoli istua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tosi mahtava juttu ja toivoinkin, että mun pikku selvittelyistä olisi iloa muillekin :D

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)