keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Sitkeä sissi

Oli pakko dokumentoida tämäkin ihme... En ole oikein mikään viherpeukalo näiden viherkasvien suhteen ja kotoa löytyykin vain 3 sisäkasvia. Nukkumatti, Anopinkielet ja tämä Jukkapalmu. Jukkapalmu on käsittämättömän sitkeä kaveri ja säilynyt hengissä koko aikuisikäni. Ostin sen joskus yli 15 vuotta takaperin ensimmäiseen omaan kotiini. Siinä se on sitten kulkenut matkassa mukana näihin päiviin saakka, ilman minkäänlaista hoitoa... Jukka on asunut tuollaisessa pienen pienessä ruukussa ja samoissa mullissa koko ikänsä. Tai no eipä tuossa juuripaakussa paljoa multaa enää ollut jäljellä. Vettä jukka on saanut ehkä kerran parissa kuukaudessa, kun oksat ovat alkaneet nuupahtaa, eikä mitään ravinteitakaan ole ollut tyrkyllä. Nyt päätin kuitenkin tehdä vanhalle ystävälle palveluksen ja kiskaisin vasaralla vanhan majapaikan halki ja sijoitin Jukka paran uuteen komeaan asuntoon.6 kommenttia:

 1. Erikoinen! Tiedätkö, että se juurtuu, kun napsaset oksan poikki ja pistät veteen? Sitä voi huoleti leikellä. Pistän omani lähes joka kevät poikki, kun kasvaa muuten kattoon. Tekee uuden latvan ja haarautuu. Kastelen sitä kerran viikossa ja keväällä lannoitan. Tykkää suihkussa käynnistä...

  Sulla on varsinainen survival-yksilö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tiedän, joskin mä olen tökännyt sen pistokkaan suoraan multiin ja siitä se on lähtenyt :) Nyt tein saman homman, kun yksi oksa oli kasvanut ihan liian pitkäksi ja vinkuraksi..

   Poista
 2. No onpas siinä varsinainen selviytyjäluonne! Ja noin komeakin vielä :) Mullakin oli joskus aikaa sitten pari jukkaa, mutta ne eivät tykänneet mun seurasta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään jukkapalmuista ja olis ihanaa jos olis kotona sellanen oikeen iso jollanen meillä on ollu kotona kotonakin. Ihmettelen kyllä suuresti miten jukan voi saada hengiltä, vai onko tää mun vaan joku luonnonoikku, koska kohtelu on lähennellyt rääkkäystä..

   Poista
 3. Ilokseni voin kertoa että voitit arvonnan blogissani. Kommentoimalla voitto postausta voit ilmoittaa osoitteesi. Se ei näy muille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, oikeesti !? Mä kun en ikinä siis oikeesti ikinä ole voittanut mistään mitään :D Mahtavaa!

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)