maanantai 14. tammikuuta 2013

Valohoitoa


Merkillinen valoilmiö on saanut tänään hyvälle tuulelle! Päivä alkoi ihan virallisella valohoidolla Pulssin UVB-valokaapissa. Olen käynyt nyt 7 kertaa kaupungissa valottumassa ja muutaman sekunnin välähdyksestä on päästy jo vähän yli 2 minuutin helotukseen. Mulla on psoriasis ja tänä talvena tauti on voinut paremmin, kuin ikinä puhkeamisensa jälkeen. Lopetin kesän jälkeen kokonaan viljojen käytön, eikä sen jälkeen ole kauheasti tarvinnut myrkkyrasvoja käyttää. Rodoksen loma syksyllä teki myös tosi ison parannuksen ihoon ja esim. reisien pläntit ovat pysyneet lähes näkymättömissä sen jälkeen. Valohoitoja on vielä 9 kertaa jäljellä ja ennen seuraavaa matkaa nahka on toivottavasti huippukunnossa.

Suolavesi ja valo tehoavat mulla parhaiten. Matkoillakin pelkkä aurinko ja altaassa plutiminen ei riitä, mutta jos mereen pääsee, niin se on pari päivää ja nahka on kunnossa. Arkena Seacretin  suolakuorinta on mulle ehdottomasti tärkein hoitoaine ja ihan simppeli merisuolavesi, mitä teen itse. Kylmäpuristettu kookosöljy on oikein toimiva rasva sisäisesti ja ulkoisesti käytettynä. Jotenkin mua haittaa noiden kortisoni ja  kortikosteroidi rasvojen kanssa läträäminen, kun ei niistä oikein ole ollut edes juurikaan apua. Päänahkaan niitä sitten täytyy kuitenkin välillä käyttää.


 Sitten on tää meidän Villi Valo aka Pimu... Neidillä on murkkuikä pahimmillaan ja lauman johtoa koetellaan toden teolla! Meillä on koirat aina vapaana ja neiti ottaa omia vapauksia poistua pihasta ja sulkee täysin korvansa komennoilta. Edellistalvena käytiin samat taistelut Patun kanssa ja todettiin laumasta eristämisen olevan tehokkainta. Karkailu on aika vaikea juttu, kun vihdoin tyyppi tulee karkumatkaltaan, niin siinä on huono alkaa torumaan... Vessa aresti on kuitenkin joka kerta karkureissun jälkeen edessä ja toivon mukaan ne piuhat joskus yhdistää, mistä se aresti johtuu.
2 kommenttia:

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)