maanantai 25. maaliskuuta 2013

Ahdasta!

 Vihanneslokeron Inkaliljat pääsivät uusiin toimitiloihin ja jännityksellä odottelen tuleeko niistä mitään. Heitin toisen paakun jo roskikseenkin, kun aloin siirtämään niitä uusiin ruukkuihin ja raukka näytti ihan pilaantuneelta. Jotain siinä sitten möyhin vielä pussia ja paakun sisältä ilmaantuikin ihan terveen näköisiä ja mehukkaita juuria. Varmaankin se pikku pakkanen syksyllä oli päässyt vaurioittamaan niitä ulompia osia juurakosta. Toinen Autotallin asukeista puskee ihan kivasti vihreää, mutta toinen näyttää edelleen hiljaiselta... Istutin myös Oxaliksen kuivahtaneet kävyn nyssykät, mutta niiden osalta ei mitään huolta olekaan, koska lähtivät hienosti kasvamaan myös viime keväänä, vielä huonomman näköisistä käpysistä.

Krassi
Eipä taas ole ollut meikäläisellä järki mukana, kun olen siemeniä istutellut... Kouli siinä sitten miljoonaa Orvokin taimea, kun niitä on kymmeniä aina yhdessä pikku potissa... Mihinkä mä niiden kanssa oikein joudun!? Krassit ja Kosmoskukka tuli laitettua liian aikaisin ja Kosmoksen kylvin myös liian tiheään. Milläs niitä lötkövartisia sotkussa olevia alkuja saa mitenkään järkevästi eroteltua.. ei mitenkään! Jos nyt edes saisi jokusen selviämään hengissä, niin, että loppukesästä näkyisi enemmän, kuin kaksi kukkaa, mikä on ollut saldona maahan kylvöissäni.

Vielä olisi sitten Chilin ja paprikan taimet koulimatta, kun heillä on kestänyt itäminen huomattavasti kauemmin, kuin tomaateilla. Tomaattia on onkin kasvamassa kahta laatua  Sungoldia ja Gardeners delightia. Molemmat ovat kirsikkatomaatteja ja ajattelin sitten vielä ostaa yhden ison tomaatin taimen ja kokeilla miten sen kanssa pärjäillään.

Miljoona, miljoona, miljoona Orvokkia...

Kosmoskasa


Inkalija 

2 kommenttia:

  1. Mulla tulee noista kosmoksista aina kanssa tuollaisia lerppuja, pitkiä viiruloita, jotka eivät pysy missään pystyssä ilman tukea. Tänä vuonna jätin kylvämättä. Tosin niitä olisi tuolla pussissa kyllä, kosmoksen siemeniä. Olishan ne toisaalta ihan kivoja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se yksi ihanimmista kesäkukista, mutta en ole ikinä ennen saanut niitä oikein onnistumaan... Kai tuo lörtsähtänyt olemus on jotenkin luonteenomaista ko. kasville, muttaolen mä joskus nähnyt upeita pystypäin kavaviakin pusikoita.

      Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)