keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

It´s Alive!!!!


 Inkaliljat ovat elossa, mun omat prinsessat! Vähän on jännittänyt miten näiden talvettamisen kanssa käy, mutta autotallin nurkassa talvehtineista toisessa on jo pikku itua. kylmiön vihanneslokerossa talvehtineiden juurakot on ihan eloisan oloiset, joskin toisessa on vähän hometta.. Pitäisiköhän siitä riipiä nuo homeiset osat pois ennen multien vaihtoa?? Ihan käsittämätöntä varsinkin nuo autotallin asukit, kun en ole niille antanut, kuin kerran vettä tuossa pari viikkoa takaperin. Nyt ne saavat sitten elpyä tuossa kodinhoitohuoneen ikkunalla anopinkielien seurassa. Täytyy käydä ostamassa lannoitetta ja tuoretta multaa, että saavat kunnon spurtin kasvulleen.

Sellainen tosi tärkeä kysymys, että miten ihmeessä te totutatte nämä esikasvatettavat ja sisällä talvehtivat ulkoilmaan ja eritoten aurinkoon? Näitä nyt vielä kuskaa edestakaisin, mutta entä ne tuhat orvokkia ja muut? Viime kesänä kasvihuonetaimien siirto onnistui hyvin, mutta pelargoniat nöksähtivät täysin ja niistä ei meinannut tulla mitään.


11 kommenttia:

 1. Meillä on täällä Hesassa lasitettu parveke, minne ajattelin laittaa taimia, jahka lämpenee. Päiväksi partsille ja yöksi sisään. Tai sitten kokonaan partsille, kun ei ole yöllä pakkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone olis tietenkin ihan pätevä jatkokasvattamo, kun ei lasitettua parveketta ole, mutta mä en kyllä jaksa niitä kuskata edestakaisin, joten pitää odotella hallattomia öitä. Oliskohan harsosta apua siihen, ettei aurinko polta?

   Poista
 2. Käytin lasittamattomalla parvekkeella harsoa, kun laitoin taimet työpäivän ajaksi ulkoilutukseen. Harso oli kaksinkertainen, suojasi myös tuulelta, josta pikkuskidit, siis taimet, eivät myöskään tykkää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siis piti tuohon laittaa aikamäärekin eli viime keväänä.

   Poista
  2. Eli harsoa sitten vaan, kiitos kokemuksen jakamisesta :)

   Poista
 3. Minä roudasin kaikki 6 miljoonaa taimea viime keväänä pari viikkoa verannalle ja takaisin aamuin illoin. Sen jälkeen jätin yötä päivää verannalle jonne ei halla päässyt mutta varmuudeksi vähän harsoa päälle. Ja sitten sama roudaus verannalta pihalle ja takaisin noin viikon verran. Ja sitten kyllästyin ja hylkäsin kaikki ulos. Kumma kyllä kukaan ei paleltunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa jotenkin siltä, että tässä ei ole mitään oikopolkuja...

   Poista
 4. No ihan Mökkihöperön linjoilla täälläkin ollaan: kaikki taimet päiväksi suojaisaan (ei ainakaan suojaamatta auringon paahteiseen) paikkaan ulos ja illalla sisään. Tätä jonkun aikaa (pari viikkoa), ja sitten pakkasemattomina öinä voi jättää harsolla suojattuna uloskin. Ihan omilleen ne kannattaa jättää vasta, kun pakkasen vaara on jotakuinkin ohi (täytyy olla valmis suojausoperaatioihin tarvittaessa) ja kun ne ovat olleet tarpeeksi vahvoja kohtaamaan auringon ilman suojaa. Tuulenhan ne ovat yleensä kokeneet jo karaistusprojektin alussa, tosin sekin on niille alkupäivinä ihan liian raju koettelemus.

  Jos elää elämänsä alun ihan stabiilissa huoneilmassa, turvassa kaikilta stressitekijöiltä, niin kyllä se karaisu on tarpeen. Ja se tosiaan kannattaa aloittaa pienin askelin, tosin itse niitä askelia kyllä saa siinä urakassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy varmaan pitää kasvihuoneeseen menevät taimetkin pienemmissä purkeissa, etten istuta niitä samalla tavalla isoihin saviruukkuihin, kuin viime keväänä.. Niitä ei jaksa kyllä erkkikään raijata edestakaisin. Aurinko on kyllä niin tappava.. sain viime kesänä yhden sisäkasvin hengiltä, kun otin sen ulos hyvää hyvyyttäni ;)

   Poista
 5. Hienosti ovat inkaliljasi selvinneet. Mulla jäin ne(kin) pakkasen armoille, puuh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meinas myös jäädä ja vähän nahistuivatkin ensimmäisenä pakkasyönä... Mä ihastuin näihin viin kovasti, että toivottavasti löydän tulevana kesänä uusia värejä kokoelmaan :)

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)