keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Rasvaiset herkutPiti kertomani, että löysin vihreälle Finelin pikkukattilalle parin tuossa taannoin kirppiksellä piipahtaaessani... Mutta siinä sitten kuvia ottaessaani päätinkin kertoa maailman parhaista rasvoista...

Rasvoista ollaan montaa mieltä ja tutkimuksia puolesta ja toisesta on paljon. Itse yritän pitää omega 6 rasvahapot mahdollisimman alhaalla ja omega 3 mahdollisimman ylhäällä. Näiden rasvahappojen suhde pitäisi olla 1:1, kun se suurimmalla osalla ihmisistä on jopa 16:1. Korkea omega 6 määrä pitää elimistössä tulehdusta yllä ja aiheuttaa autoimmuunisairauksia ja jos jotakin muuta. Omega 6 rasvahappoahan tulee eniten kasviöljyistä. Avokado- ja oliiviöljyssä ne ovat kuitenkin muita alhaisemmat.

Voita ja kylmäpuristettua kookosöljyä käytetään meillä paistamiseen, oliiviöljyä salaatin tms. joukossa kuumentamatta ja avokadot popsitaan sellaisenaan lusikalla suoraan suuhun. Paras omega3 lähde on kuitenkin kala ja sehän mulle passaa! Kalaa tulee syötyä lähes päivittäin. Kookosöljy on aivan loistava rasva kaikinpuolin. kuumennus ei pilaa sitä, sillä voi rasvata nahkansa, sen pitäisi parantaa kilpirauhasen toimintaa ja  se maistuukin hyvälle.

Olisi aika paljon helpompaa, kun ei tarvitsisi fundeerata tällaisia juttuja...

2 kommenttia:

  1. Munkin pitäisi varmaan vältellä noita kuutosia..Mukavaa torstaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan ehdottomasti kannattaa vähän katsastaa mitä suuhunsa laittaa, koska olen ainakin itse huomannut, että sillä on iso merkitys. Mä työstän kokoajan syömisiäni kohti autoimmuuniruokavaliota ja koitan karsia niitä tulehduksia aiheuttavia tekijöitä. Viljat on jo pois ja tuo omega suhdekin pitäis olla kunnossa, mutta maidosta pitäsi vielä pystyä luopumaan.. Se onkin kovempi homma se.

      Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)