torstai 7. maaliskuuta 2013

Lohen punaista

Anopin ostamat ruusut, mitkä odottivat reissulaisia kotona, ovat edelleen yllättävän voimissaan. Vahvan oranssit kukat ovat haalistuneet  lohenpunaisiksi.

Näppärästi siitä sitten aasinsillan kautta siirrynkin lohipihveihin, joita paistelin tuossa hetki sitten. Näistä tuli niin makoisia, että pakko jakaa onnistuminen. Nämä syntyi ihan omasta päästä, joten mitään tarkkaa ohjetta ei ole... Mutta noin suurinpiirtein 1,5 dl kuivattua sipulirouhetta surautetaan tehosekoittimessa jauheeksi, pari munaa joukkoon ja 3 reilua ruokalusikallista kapriksia samaan soseeseen. Sitten vaan suolaa ja sitruunapippuria maun mukaan ja lopuksi keskikokoinen lohifile ja 600g pakasteseitä sinne maustesoseen joukkoon ja koko hässäkästä surautetaan tasainen tahna. Paistetaan voissa ja nautitaan suurella halulla.

Ruoka on yksi mun elämän moninmutkaisimmista asioista ja suuri rakkaus, kuten päältä näkee... Erinäisistä syistä vuosien mittaan olen luopunut tietyistä asioista. Yli kymmeneen vuoteen sokeri ja tärkkelys pitoiset ruoka-aineet eivät ole kuuluneet ruokavaliooni, maksimissaan parin kuukauden jaksoja lukuunottmatta. Nyt on kuitenkin työstön alla ollut täydellinen viljattomuus ja maitotuotteiden vähentäminen sekä käytössä olevien korvaaminen homogenoimattomilla tuotteilla. Sitten siihen vielä päälle se, että haluan välttää tiettyjä lisäaineita.  Syynä on autoimmuunisairaudet, mitkä olen saanut riesakseni. Viljan sopimattomuuden huomasi valitettavan selvästi, kun loistavassa kunnossa ollut psori, meni matkalla huonommaksi. Vehnää tuli nakerreltua joka päivä muodossa jos toisessa, eikä sen tuhoja pystynyt edes aurinko ja meri estämään. Nyt sitten on palauduttu ruotuun ja valmistetaan vaan alusta saakka itse lohipihvitkin, vaikka ihan mielellään ostaisin ne pakastealtaasta valmiina... Vaan onhan nämä oikeasti sata kertaa parempia!

Lohipihvitkasvun ihme on löytänyt tiensä tännekin ja juuri kylvämäni kosmokset ovat ottaneet superstartin ja itäneet ihan käsittämättömän nopeasti.  Meinasin istuttaa nämä ruukkuihin sitten aikanaan, kun avomaalle kylvetyt ei ole oikein koskaan onnistuneet. Saas nähdä kuinka käy... Alkuja on ainakin miljoona...


Punakosmoskukat aluillaan

2 kommenttia:

  1. Ihania pikku viherryksiä siellä ja nätin sävyisiä ruusuja :) Nuo lohipihvit vaikuttavat ihan älyttömän herkullisilta, pitää melkein kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Oi, miten hyvin ovat lähteneet kasvuun. Mulla on samettikukat ja tsinniat itäneet hyvin ja koulin jo tsinniat. Harmi tuo sun psori. Mulla on myös näitä autoimmuunisairauksia selkärankareuma ja vatsakatarri. Kun on yksi, on altis saamaan muitakin..

    VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)