lauantai 23. maaliskuuta 2013

Viimeistelyä vailla


Suurimmat palikat on nyt paikoillaan toimiston/työhuoneen kalustuksessa. Siinä ylhäällä on mun pieni väliaikainen nahkapaja. Haaveena olisi saada joskus aikaiseksi tuonne autotallin taakse ihan oikea työhuone näitä hommia varten. Hyvin tämä kuitenkin välttää toistaiseksi harrastelijan näpertelyille. Työtasona toimii Martelan laatikostot, mitä taannoin ostin tori.fi kautta. Olen miettinyt josko maalaisi laatikostot, kun tuo kirsikan sävy ei oikein iske, mutta jotenkin taas täysin priiman puuviilun maalaminen tuntuu rikolliselta...Vihdoin päästiin eroon siitä järkyttävästä vanhasta lastulevyhirvityksestä. Klikkaa ja katsahda mistä lähdettiin liikkeelle. Pöytätaso tilattiin keittiöfirmasta mittojen mukaan ja pitkällisen pohdinnan jälkeen jaloiksi päätyivät Ikeasta hankitut pukkijalat. Nyt on tilaa tehdä paperihommia ja enää pitää visioida lipuille, lapuille ja laskuille toimivat ja kivan näköiset säilytyssysteemit. Jonkinlainen sopivan kulahtanut metallijakkara tai siro työtuoli olisivat etsinnässä tuon vaalean tuolin tilalle.


Muita hankintoja ja etsinnän alla olevia asioita on vielä runsaasti. Uusi matto ja kattovalaisin ovat ihan ensisijaiset hankinnat. Molemmat ovat jo valmiiksi mietittyjä ja matto on suurella todennäköisyydellä mustavalkoinen lehmän talja. Haluaisin vaan löytää sellaisen vähän resureunaisemman yksilön, kun ne säännöllisen pyöreät linjat on vähän tehdyn oloiset tähän systeemiin.

Valaisimeksi olen katsellut isohkoa sylinterin muotoista mustaa kangasvarjostinta. Jonkinlainen lattiavalaisin voisi olla myös ihan toimiva tuohon nahkapajan valaisuun. Nyt siinä on joskus kirppikseltä ostamani vanha pyöreä senävalaisin, minkä olin ajatellut ihan muualle vähän tuunattuna. Ikkunan vasemmalle reunalle pitää löytyä pari puulaatikkoa hyllyiksi ja jonkinlainen laskosverhokin voisi olla hyvä. Yhdelle isolle taululle tai sellaiselle poppana tyyliselle seinävaatteelle olisi myös tilausta. Eli sellainen mitä kirppiksillä näkyy aina silloin tällöin, niitä sellaisia vaakaraidallisia ryijyjä, poppanoita, seinävaatteita tai miksi niitä sitten ikinä kutsutaankaan.4 kommenttia:

 1. Kiva, tilava työpöytä! Mukavaa viikonloppua, Susanna!

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvältä näyttää! Ihania yksityiskohtia huoneessa ja kaikki sopii niin kauniisti yhteen :) Tuo viimeisen kuvan laatikosto on sitten hieno. Ja juu, jotain poppanaliinoja ne kai on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Purlina :) Korkkari laatikosto on kyllä onnistunut ja niin hyvä esimerkki siitä miten tuunaamalla roskasta saa uuden suosikin. Mulla taisi käydä tuuri sen poppanan kanssa, koska saatan saada kaverilta sellaisen :D

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)