keskiviikko 7. elokuuta 2013

Maidoton ja viljaton

    
Tässä tulee varmaan tulevina viikkoina postailtu näitä ruoka juttuja enemmän, kuin tarpeeksi. Syynä on se, että luovuin eilen pitkin hampain maidosta tai paremminkin lehmän maidosta. Vuohen juustot ja tavallisen voin pidän edelleen valikoimissa ainakin toistaiseksi. Viljattomalla olenkin ollut nyt yhtäkyytiä puolisen vuotta ja Thaimaan matkan patonkiporsasteluja lukuunottamatta vuoden alusta. 

Voi varmaan ihmetellä, että miksi ihmeessä... No siksi, että yritän saada psorin kuntoon ja samoin kilpirauhasen vajaatoiminnan parhaalle mahdolliselle tolalle. Viljat ja maidon kaseiini ovat pahaksi eli ne aiheuttavat ja pitävät yllä hiljaista tulehdusta. Varsinkin viljan vaikutus on tullut todettua karvaasti sen Thaimaan matkan aikana. Palaute on välitön: psori on kirkkaan punaisena, heti pienestäkin viljamäärästä ja siinä menee parikin kuukautta, että pääsee taas lähtöpisteeseen. Tämän havaittuani ei ole kauheasti tehnyt mieli leipää mutustella.

Mutta se maito... miten sitä pärjää ilman raejuustoa ja muita juustoja, kermaa ja rahkaa... No se jää nähtäväksi, mutta surkuhan se on, kun joutuu hylkäämään niin monta suosikki ruokaa, tai oikeastaan kaikki. Otan nyt kuitenkin loppuvuoden tavoitteeksi ja katsotaan miten menee ja miten jatkuu. Paljon joutuu kehittelemään uusia kuvioita ja niitä sitten tänne varmaan tallentelen. 

Ensimmäinen päivä kulki ihan kivasti. Paistettua broileria ja herkkusieniä avokado soseella, Vieraitakin kävi ja kahvin kanssa herkuttelin jäisillä mustikoilla ja kookosmaidolla sekä sieni-jauheliha muffinseilla. Päivälliseksi munakas ja riisikakku vuohenjuustolla ja avokadolla. 

Ehkä se tästä vielä iloksi muuttuu...


3 kommenttia:

 1. Melkoisen rankalta kuulostaa, mutta kaikkeen sitä ihminen tottuu. Vautsi, mikä kukkakuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottuu kai.. toivottavasti :) Melko komea ja valtavan kokoinen uusi daalian kukka avautui eilisen päivän aikana. Mä olen vähän pettynyt noihin joriineihin, kun kukkivat niin nihkeästi kukka kerrallaan.. 3 isoa ruukkua ja 9 juurakkoa ja tämä on tällä hetkellä ainut kukka.

   Poista
 2. On sulla kyllä tiukka kuuri. Tsemppiä jaksamiseen!

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)