keskiviikko 21. elokuuta 2013

Tattista vaan!

 Se on nyt se aika sitten taas, kun pakastin ja uuni suhisee ja metsän antimet säilötään talven herkkuihin. Tässä on nyt ollut muutama hyvä tattivuosi peräkkäin ja tällä hetkellä saa käydä päivittäin takametsän herkkuaitassa ammentamassa näitä ihania paksu jalkaisia lakkipäitä. 

Tänä vuonna laitan suurimman osan tateista pakkaseen, kun viime vuonna kuivasin kaikki. Maitotuotteiden pos jäämisen myötä jäi myös iki-ihanat sienikastikkeet ainakin toistaiseki pois ruokalistalta. Aikaisemmin olen koittanut pakastamista kypsillä tateilla, mutta siitä ei tullut, kuin limaista tahnaa... Löysin ohjeen, missä tatit vaan putsataan, pilkotaan kuutioiksi tai siivuiksi ja jäädytetään yksittäin lautasella tms. jäätyneet palaset siirretään purkiin ja paistetaan sitten tulevaisuudessa jäisinä. 


Paistetut tatit ja sipuli, eivät kyllä jää yhtään herkullisuudessaan tattikastikkeesta, joten eiköhän tässä pärjäillä ilman kermaakin. 


Tällaista settiä sitä saa käydä poimimassa päivittäin ja ei tarvitse perkailla matosia, kun poimii vasta nousseita pikkuisia. 


Naatiskellaan nyt näistä syksyn ihanista antimista ja pienistä kauniista asioista.

6 kommenttia:

 1. Meidänkin lähimetsästä saa käydä päivittäin poimimassa kanttarelleja ja lampaankääpiä. Tatteja sieltä ei minun harmituksekseni löydy :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sitten taas kanttarellit kiven alla, mutta suppilovahveroita olis aina pilvin pimein, niin, että ne tunkee melkein korvista :D

   Poista
 2. Ai vitsi, pitäis itekkin lähteä sienimetsälle, kun vaan kekkais hyvät sienipaikat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän siinä metsää on sun nurkilla ihan pilvin pimein, joten ei muuta ku saappaat jalkaan ja kori kainaloon :)

   Poista
 3. Mekin käytiin tattimetsässä eilen. Mieheni teki herkullista tattipiirakkaa. Lurps!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Namskis! Me testattiin pari päivää takaperin herkkusienien sijaan pekoniin käärittyjä pikkutatteja ja oli muuten hyviä :)

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)