tiistai 13. elokuuta 2013

Muodonmuutos


Ennen
Jälkeen


Alkukesästä ostettiin pihakalusteita ja terassia varten suojaöljyt. Kalusteet puunattiin heti kärkeen, mutta nämä muut hommat ovat viivästyneet, kun ensin on pitänyt maalailla terassin kaiteet uudelleen ja toinen kerros räystäs- ja terassin kattolautoihin.

Sitten kun sunnuntaina alettiin vihdoin häärätä näitä etuportaita, niin eiköhän se sitten alkanut sataa. Eilen homma kuitenkin valmistui ja tänään kävin vielä hakemassa puutarhalta pari uutta ahkeraliisaa kulahtaneisiin kesäkukka istutuksiin.

Sisäänkäynnin ilme muuttui ihan toseksi ja ollaan todella tyytyväisiä tähän radikaaliin värivalintaan. Aluksi kyllä nousi kylmä hiki pintaan kun sutaisin ensimmäiset vedot terassin kaiteiden ylälaudalle... Sään armoilla ollut osa imi öljyn sekunnissa ja laudasta tuli lähinnä hiiltyneen näköinen. Paremmassa kunnossa olevat puut jäivät kuitenkin todella kauniin värisiksi. Öljy oli Tikkurilan Valtti kaluste- ja terassiöljy ja väri musta. Aika mustalta se näissä kuvissakin näyttää, mutta luonnossa siitä kuultaa hienosti läpi puun oma väri ja sävy on lähinnä oikein tumaa suklaata.


9 kommenttia:

 1. Tosi hyvännäköinen muutos. Antaa kivasti ryhtiä ja särmää sisääntuloon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Jotenkin noi mustat rännit ja kattokin korostuvat ihan erilailla. Ei malttais odottaa, että pääsee terassin kimppuun...

   Poista
 2. Joskus riskinotto kannattaa! Tulee mieleen myös ajopuun sävy. Hiiltynyt kuvaa myös hyvin noissa tummemmissa kohdissa. Tosi hyvä. TYkkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se olis ollu niin tårta på tårta, jos olis laittanu ruskeeta, kun terassikalusteet on öljytty sillä värillä. Oven eteen pitää varmaan hankkia vielä joku matto...

   Poista
 3. Oikein ihana muutos, mä niin tykkään!

  VastaaPoista
 4. Hauskaa, kun katsoin kuvia ennen kuin luin tekstiä, niin luulin muutoksen koskevan kukkaistutuksia. Mun silmät osuu aina ekana kukkiin :) Mutta siis joo, oikein hyvältä kuulostaa tumma suklaa, ja myös näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se niin kaukana totuudesta sekään ollut :D Oli kiva käydä lähi puutarhalta hakemassa muutamalla eurolla loppukesäksi piristystä, kun alko olla niin kulahtaneet ruukkujen asukkaat.

   Poista
 5. Todella tyylikäs! Kyä kannatti nähdä vaiva.

  Mäkin sutasin meijän kesäkeittiön tolpat hiiren harmaalla ja räystäsaluset mustalla. Komeeta ja jylhää.

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)