lauantai 21. heinäkuuta 2012

Kirppistelyä


 Kirpputori touhu on mulle ihan uusi harrastus ja eilen olin toista kertaa eläessäni pikku kierroksella. Huuto.net on tullut tutuksi ja Fb-kirppiksellä olen tehnyt myös joitain kauppoja, mutta lähinnä myynyt niitä takakoppiin kertyneitä romuja. Innostus lähti koko touhuun tuosta alimman kuvan Kilta-tuolista, minkä sain ostettua joskus vuosi takaperin Fb-kirpputorilta. Martellan Kilta-tuolin on suunnitellut Olli Mannermaa, se tunnetaan ympäri maailmaan ja on ollut mukana New Yorkin modernin taiteen kokoelmissa. Kilta-tuolista on tehty lukuisia kopioita, joissa mittasuhteet selkänojan aukon ja käsinojien suhteen vaihtelevat. No itseasiassa tämä meidän yksilö ei myöskään ole aito, vaikka niin uskoinkin aika pitkään. Lähempi vertailu paljastaa, että käsinojan ulkosyrjä on vähän erilainen eikä pohjasta löydy myöskään Tehokalusteen tarraa... No mitäpä sen väliä, kun tuoli on muuten todella mieluinen, värin, materiaalin ja mukavuuden puolesta. Myyjä ei myynyt, enkä minä ostanut tuolia minään muotoilun klassikkona, vaan jälkeenpäin kuvittelin tehneeni super hyvät kaupat. Tuolilla on kuitenkin oma historiansa, eli se on viettänyt työuransa Turun yliopistolla ja pääsi eläkepäivien viettoon tänne landelle.

 Mutta sitten näihin eilisiin löytöihin.. Maljakoita ei voi koskaan olla liikaa, joten mukaani eksyi muutama lasiputeli, pieni pärekori ja puinen saavi. Isot ruukut yms. maksavat ihan järjettömiä summia uusina, joten olin todella tyytyväinen varsinkin tähän isoon 4€ saaviin. Myös pärekori pääsee ensi kesänä terassille kesäkukkien suojaruukuksi.

Sitten on tuo söpönen pieni karttapallo, mikä onkin ihan oma tarinansa. Tässä on jo useamman kuukauden kytenyt päässä ajatus siitä, että alan keräämään vanhoja karttapalloja. En ole vaan missään oikein törmännyt sellaisiin, mutta nyt törmäsin kirpparin alakerrassa sijaitsevassa antiikkiliikkeessä. Liikkeessä oli 4 palloa, joista 2 olisi lähtenyt heti matkaan, jos vaan ihminen olisi ollut rahoissaan... Tämä pieni kuitenkin pääsi aloittamaan kokoelman ja itseasiassa huuto.netissä olisi koukut kiinni kahteen seuraavaan. Ajatuksena on siis kerätä tuonne makuuhuoneen senkin päälle yli 50 vuotiaita, valottomia ja eri kokoisia ja sävyisiä karttapalloja. Jos vaan jossain satutte törmäämään myynnissä oleviin ko. tyylisiin palleroihin, niin vinkatkaa ihmeessä!!
Feikki Kilta-tuoli

6 kommenttia:

 1. Kiva, kun olet tehnyt mieleisiäsi löytöjä. Me käytiin miehen kanssa ostamassa meille uusi kamera. Nyt pitää opetella käyttämään sitä...

  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon kameran kanssa häärääminen on mahtavaa, mutta se käytön kunnollinen opettelu tuppaa olemaan ainakin mulla vähän hankalaa...

   Poista
 2. Vitsi mikä löytö toi saavi. Mä tarttisin ja toisen pallon: sininen, valo saa olla ja puujalusta. Vinkkaa jos näet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä piispanristillä antiikkiliikkeessä oli pari valollosta, hinnasta en tosin tiiä yhtään..

   Poista
  2. Mikä on piispanristin antiikkiliike?

   Poista
  3. Se on Rakkaat esineet nimeltään ja siinä Piispanristin Prismaa vastapäätä 110 tien toisella puolella.

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)