perjantai 27. heinäkuuta 2012

Yllättäjät


Vuohenkello
Kelloja
Hirvenkello

Mustasilmä Susanna

Kukkapenkeihin ilmestyy tämän tästä uusia kukkia ihan itsestään. Tällä hetkellä yllärikukkijoina toimii nämä komeat kellot, joiden nimiä lähdin selvittelemään. Korvaamaton apu tunnistamisessa toimii Luontoportin hakukone, missä pystyy kukkien ominaisuuksien perusteella löytämään nimet kasveille. Hirvenkello olisi kukkinut aikaisempinakin vuosina, mutta minäpä olen nyppinyt ahkerana lehdykät rikkaruohoina jo alkuunsa. Onneksi sinne oli nyt jäänyt joitain jäljelle ja rikkaruohot pääsivät paljastamaan oikean luonteensa.

Kesäkukissa suurin yllättäjä on tuo mustasilmä Susanna ja samaan purkkiin ängetyt Joriinin juuret. Istutin ne samaan ruukkuun, koska luulin, ettei Joriini lähde kasvamaan, mutta lähtihän se lopulta. Mielenkiinnolla odotan ehtiikö se kukkia ja kuinka paljon varresta löytyneet kirvat ehtivät tehdä hallaa. Susanna kukkii niin komeasti, etten olisi uskaltanut edes kuvitella tuollaista määrää.
Hautuumaan kulmaan istuttamani Orvokit ja Rautayrtit viihtyvät myös yllättävän hyvin. Rautayrtti yllätti miellyttävällä ulkonäöllään ja siitä tulee jatkossa kesien kestosuosikki. Yllätysmomenttina oli mys Rautayrtin väri. Ostin ne valkoisena, mutta onneksi ne olivatkin noin hauskasen vaalenapunaisia. Koivun allahan ei kasvanut mikään, mutta nämä laarit olivat ihan napakymppi. Viime kesänä istuttamani maahumala rehottaa juuri niin hienosti, kuin vaan voi ja toivottavasti se ilostuttaa myös tulevina vuosina tuossa paikoillaan. Isoja orvokkeja tulen käyttämään ehdottomasti, koska ovat kestäneet koko kesän noinkin hienosti. Taaimmaisessa laarissa tuoksuliljat antavat vielä odotuttaa kukintaansa, mutta toivottavasti sekin vielä tullaan näkemään.

Rautayrtti
 

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo viimeinen kuva. Muutenkin olet oikea viherpeukalo. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy sitä ihmisellä harrastuksia olla, muitakin ku paheellisia ;)

      Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)