keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Päivä terassilla


Terassilla on tullut viihdyttyä aina, kun vaan on tarjennut ja niitä päiviä ei ole montaa ollut... Tänään kuitenkin luvattiin paistetta ja paistetta saatiin. Koirien kanssa ollaankin sitten istuttu ulkona aamusta pitkälle iltapäivään, kunnes alkoi taas sataa.  Kun tuolla taivasalla kaikki elollinen tuntuu kärsivän märkyydestä, niin terdellä ainakin kukat voivat hyvin. Riivatun pelargonian rontitkin ovat ottaneet vihdoin asiakseen aloittaa kukinnan. Taidan kuitenkin kiikuttaa ne syksyllä kompostiin, koska vievät tilaa taimikasvattamossa ja parilla eurolla saa jo valmiiksi kukassa olevaa sitten keväällä. Pari talvea olen niitä vaalinut ja muistaakseni viime kesänä kukkivatkin jo kesäkuun puolelta saakka, mutta tämä heinäkuun loppu on vähän turhan myöhään.
 
Oxalis kukkii

Pelargonia kukkii

Kevään ensimmäiset orvokit edelleen voimissaan

Pelkästään peukalonpyörittelyksi ei tämä päivä kuitenkaan mennyt, vaan sain jatkettua loman alussa aloittamaani koppis taulua. Nyt se saa taas kuivahtaa muutaman päivän, että voi jatkaa. Öljyvärit on siitä hankalat, kun kuvaa pitää rakentaa kerros kerrokselta ja kuivuminen ottaa useamman päivän. Sitten se innostus helposti lopahtaa, kun odottelee taulun kuivumista. Mietin, että pitäisikö sitä aloittaa koppis II tekemistä tässä ohessa, kun sellainen kerta on tarkoitus tehdä tälle pariksi. Jotenkin kuitenkin tuntuu hankalalta ajatukselta keskittyä kahteen maalaukseen samaan aikaan...


7 kommenttia:

 1. Tuostahan tulee hieno taulu! Wow! Mistä sait koppisidean? Mulla on pää ihan tyhjänä. En keksi, mitä maalaisin ja väkisin kun vääntää, ei siitä tule mitään!

  VastaaPoista
 2. Se koppis on kytenyt jo jostain viime syksystä saakka ajatuksissa. Mä inhoan eläviä koppiksia, mutta rakastan niiden kuvia. isännällä on tatuoitunakin ainakin 5 koppakuoriaista ;D Toivottavasti se inspiraatio alkaa nostaa päätään pian sullakin! Mulla on ainakin silleen, että muiden töiden katsominen herättää sen innon itsessäkin.

  VastaaPoista
 3. Ihanan rentouttavan näköinen terassi ja vitsi miten hieno taulu!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan ja toi verantakeinu on kyllä ollut ihan huippu, siinä ruumis ja sielu lepää :)

   Poista
 4. Komeasti kukkii terdesi, kyllä tuossa on varmasti mahtava istuskella kesää ihmettelemässä. Ja tuo koppistaulu on huikea! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kuumaa päivää meinaa nyt vaan nuuduttaa kukinnan... Kiva, kun poikkesit ja kiitokset kehuista :D

   Poista
 5. Toi terassi keinu on varmaa ihan parasta terapiaa raskaan työpäivän jälkee. Mä uskon et toi koppakuoriasi taulu on sit taas Vellun ehdoton suosikki siis tosi hieno munki mielest. Sä vaa oot nii saamarin taitava :)

  VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)