keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Raakileita

Kasvihuone tursuaa raakileita ja ensimmäinen kurkku, muutama tomaatti, chili ja parika on jo päätynyt parempiin suihin. Viime kesään verrattuna ollaan kaksi viikkoa myöhässä kasvihuoneen sadon suhteen.Osittain syynä on varmaankin kylmät säät ja osittain se, että en ole vielä latvonut tomaatteja, kuin osittain. Tomaatit saavat siis kasvaa kohti kasvihuoneen harjaa ja tehdä mahdollisimman paljon kukkaterttuja. Toiveissa olisi, että syksy olisi lämmin ja satoa saataisiin pitkään. Alla on kuvat niistä itse kasvatetuista tomaateista. Sato ei vaikuta kovinkaan runsaalta ja lehdet on ruukkuun istutuksen jälkeen olleet vähän tuollaiset kippuraiset ja haaleat. Kippuraisuus viittaisi liialliseen typpeen, mutta haaleat lehdet taas johonkin puutokseen tai paahteisuuteen.. Hitto!! No paahdetta ei luulisi liikaa olleen, joten puutokseen ehkä päätyisin. Taidan lykätä syyslannoitetta ja inan yleislannoitetta ja katsotaan kuinka käy...


Kaikki muu näyttääkin melko hyvältä, paitsi ostetut paprikan taimet. Kukinta on niissä loppunut ja hedelmätkin on vähän tuollaisia kituliaan oloisia. Omissa paprikan taimissa on niin runsas kukinta, että olen koittanut niitä kukkia vähän nyppiä, koska kasvi ei ehdi/jaksa kypsyttää niin valtavaa määrää. Chiliä ja kurkkua tulee myös pilvin pimein. Kurkku on aika huvittava, kun se vihdoin alkoi tehdä hedelmää niin sitä sitten tuleekin ja kaikki on varmaan samaan aikaan kypsiä. Se oli sitten kuitenkin pitkää kurkkua, kun puutarhalla oli mennyt avomaankurkut ja kasvihuonekurkut sekaisin, eikä puutarhuri osannut varmaksi sanoa kumpaa ostamani taimi on.
Oma kasvatti

Ostettu paprika

Kurkku ja paprika kasvit
Tomaattirivistö
2 kommenttia:

  1. Ihan olen kateellinen! Mulla ei ole vielä yhtään kypsää tomaattia. Tajuton määrä pingispallon kokoisia raakileita, ei yhtään kypsää. Yksikään ei edes punerra. Olen karsinut lehtiä, vaan mikään ei auta, kun aurinko ei koskaan paista! Ostin keväällä kaiken lisäksi vahingossa jotain pensas- tai minitomaatteja. Kurkkuja kyllä tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eipä tuo meidänkään kypsien määrä päätä huimaa ;) Pari ollaan itse maistettu ja veljenpoika 5v rohmusi muutaman tossa alkuviikosta. Mulla on ainoastaan noitta pikkutomaatteja, ehkä ensi kesänä voisi koittaa vähän isompiakin.

      Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)