perjantai 10. elokuuta 2012

Ale, Ale, A-leee!

 Se on nyt sitten shoppailumaanikon lempi aikaa, kun puutarhaliikkeissä voi tehdä loistavia hankintoja. Tällä kertaa ostosreissu suuntautui Prisman kesäpihalle. Perennoja on turha enää kuvitella löytävänsä ainakaan S-ryhmän liikkeistä, mutta kaikkea muuta sitten löytyikin. Keväällä kirosin ja manailin, miten kauheat hinnat pienissäkin ulkoruukuissa on. Nyt sain isot polystone ruukut ja
pari keraamista ruukkua ihan pilkkahinnalla, kun alennukset oli 50% ja ylikin.

Siemenpusseissa oli 70% ale ja ajattelin kokeilla leikkiä luontoäitiä ja kylvää  Sormustinkukat, Päivänkakkarat ja Unikot syyskuussa suoraan maahan. Ei se sitten suuri murhe ole, jos menee sudeksi koko kokeilu, koska pusseille tuli vain muutama euro hintaa.
Sitten se todellinen löytö, eli Inkaliljat olivat euron kappale!! Huonossa hapessahan nuo ovat, mutta jos saan nekin säilymään taven yli, niin loisto homma. Nämä uudet Inkaliljat ovat hieman erilaiset, kuin heinäkuusssa saamani. Kukat on vähän pienempiä (voinee johtua toki kunnosta) sekä hempeän lilat ja valkean sisuksen sijaan näissä on kauniin keltaiset terälehtien juuret.

5 kommenttia:

 1. Olipas hyvät löydöt. Täytyy kai ryhdistäytyä ja katsoa, josko saisin onnettomalle kukkakedolleni vielä siemeniä. Viime syksynä ei onnistunut ja keväällä ei jaksanut. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua houkuttais myös tehdä tosta meijän isosta niitystä kukkaketo.. se on kyllä ihan nätti heinäkuuhun saakka tuollaisenaankin, mutta näin loppukesästä hirveä pujo näreikkö

   Poista
 2. Varmasti tuo siemenhomma onnistuu. Näihin aikoihin nuo kasvitkin siementävät ihan luonnostaan. Meillä sormustinkukat ovat siemeniä täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan se oikea kylvöö aika sitten syyskuussa..? luin jostain, että sormustinkukkaa voi lisätä varren lehtiruusukkeistakin, täytyy kokeilla kunhan ensi kesänä saan ensimmäiset sormustinkukat kukassa :)

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)