keskiviikko 29. elokuuta 2012

Aurinkoa kiitos!!

Kasvihuone on edelleen valtoimenaan raakileita, vaikka satoa on korjattu ihan kiitettävästi jo tähän mennessä.  Nyt tarvittaissin vielä joku lämmin jakso tähän, niin saisivat loputkin pontta kypsymiseensä.
Ihan valtavan suurta iloa ovat tuottanut nuo itse kasvatetut tomaatit ja paprikat. Jotenkin ajattelin, ettei paprikat ainakaan ehdi kypysä, mutta nyt pääsin korjaamaan ensimmäiset kunnolla punastuneet hedelmät omista pusikoista. Huonovointisuudestaan huolimatta myös tuo Black Cherry tomaatti on tuottanut kivasti hedelmää. Kurkku on yllättänyt valtavalla sadolla ja yksi taimi on tuottanut hedelmää muillekin jaettavaksi. Nyt keräsin pari kurkkua ja vielä sieltä saattaa tulla yksi tai kaksi parin viikon sisällä. Chiliä on edelleen paljon raakileena ja toivottavasti pääsen tekemään niistä vielä kastiketta toisenkin erän, koska nuo aikaisemmin tehdyt tuntuvat hupenevan aikamoista vauhtia.
Tämän päiväisestä tomaattien sadonkorjuusta saattaa jo saada jotain säilöön talven varalle. Tähän saakka mielettömän makeat ihanat tomaatit ovat uponneet sellaisenaan parempiin suihin tuosta kopasta. Ajattelin kuivata tomaatteja ja pakastaa ne. Viime syksynä säilöin niitä kuivattuja puolikkaita oliiviöljyyn, mutta hiukan arvelutti niiden käyttäminen botuliinin pelossa ja osa jäikin sitten syömättä.
Aurinkoa tarvittaisiin myös puutarhan puolelle, koska Kriikunat ja luumut eivät muuten ehdi kypsyä. Omenat on jo ihan syömäkunnossa ja niille pitää alkaa tekemään jotain, ennen kuin mätänevät kaikki.


8 kommenttia:

 1. Sullakin on sadonkorjuuaika käsillä. Meille ei tule tänä vuonna enää luumuja. Puolikuollut, vanha luumupuu kaadettiin viime syksynä. Uusia on kasvamassa, mutta ovat pieniä vielä, joten ei tule satoa.

  VastaaPoista
 2. Oih, mä olen niin vihreenä kateudesta sun tomaatti-paprikakorin kanssa, mulla kaikki vielä vihreenä. Kuva on muuten aivan ihana mielestäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä sitä aurinkoa sitten varsinkin tarvitaan! Mä olen jo valmiiksi katsonut reseptejä paistetuille vihreille tomaateille ;D

   Poista
 3. Ei nämäkään missään kovin hyvässä hapessa ole, kun ovat villiintyneinä kasvaneet vuosia. Rungot ihan sammaloituneet ja hedelmät ylhäällä latvuksissa.. On koitettu karsia vuosittain niitä huonoimpia ja kannustaa uusia vesoja kasvamaan.

  VastaaPoista
 4. Tulin vastavierailulle. Sinulla on hieno sato tullut tomaateista ja muista vihanneksista. Oma luumupuuni on tosi pieni eikä ole tehnyt yhtään satoa, odotan vain, että saan joskus tuollaisen sadon kuin teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit käymään! Olin unohtanut näpsäistä itseni sun lukijakuntaan ja olis monet hyvät jutut menneet ohi, mutta asia korjattu :D

   Poista
 5. Hyvä sato, parempi mieli. Niin on freessejä noi sun vihannekset ja hedelmät, että tekis mieli napata, mutta tyydyn katselemaan niitä näin ruudun takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin ensi kesänä vaan vihannestarhuriksi :D

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)