torstai 16. elokuuta 2012

Entiset menetetyt toivot

Daalia white Perfection ja ötökkä

Jotkut istutukset menee kokonaan sudeksi, mutta jotkut taas yllättävät iloisesti toivon jo mentyä. Meillä iloitaan elämäni ensimmäisistä itse kasvattamista Daalian kukista. White perfection on aloittanut kukinnan ja odotan innolla, josko samassa ruukussa kasvava vaalean punakka lajikekin vielä ehtisi jonkun kukan tekemään.
Eurolla ostetut inkaliljat ovat alkaneet tekemään myös uutta kukkaa vaikka ajattelin sen jo alkaneen valmistautumaan talven tuloon. Näitä Inkaliljoja on muuten pakko saada lisää eri väreissä, on ne sen verran upeita kukkia! Täytyy alkaa kuikuilemaan, josko jossain myytäisiin siemeniä, niin olisi varman helpompi löytää niitä värejäkin kokoelmaan.
kolmikesäiset Pelargoniat aloittivat kukinnan vasta heinäkuussa. Kukinta on ollut onnettoman niukkaa näihin päiviin saakka, mutta nyt se on vallan villiintynyt.  Samoissa laareissa kasvaa orvokkia, mutta ne alkaa olla mennyttä kalua, joten seuraksi pitäisi hankkia jotain kivaa syyskukkaa. Pelakuut taisivat aistia murhanhimoiset aikeeni, kun kerroin niiden viskamisesta syksyllä kompostiin, mutta eihän niitä nyt mihinkään pois raaski laittaa.Inkalilja
 
Pelakuu

2 kommenttia:

  1. Olen kerran yrittänyt kasvattaa jo valmiina taimina ostamiani daalioita, mutta ei ollut mun juttu! Ei ne kukkineet...Sulla näyttää hyvältä tuo daaliaosasto.

    VastaaPoista
  2. Mulla on kyllä noi taiminakin ostetut kukkinu ihan hulluna ja nyt vasta alkaa yhdestä ruukusta kuoleentumaan. Mä luulin, että niissä olis myös sellanen juuri, minkä vois säilöä, mutta ei niissä mitään ole!?

    VastaaPoista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)