sunnuntai 12. elokuuta 2012

Kukkapenkki osa2Kukkamaa on nyt 3 päivän väsäämisen jälkeen siinä kunnossa, että enää odotetaan sormet syyhyten kukkasipuleiden saapumista kauppoihin. Muutama kotskärryllinen multaa, kuorikate päälle ja sitten jäädään jännityksellä odottamaan kevättä ja sitä nouseeko maasta yhtään mitään.

Viimeisenä siirsin Siperiankurjenmiekan liikenneympyrästä. Kurjenmiekka ei ole kukkinut moneen vuoteen kuusien varjossa ja toivottavasti se nyt löysi sopivan asuinpaikan. Olen siirtänyt juurakon jo kerran aikaisemmin tuolta vanhan puutarhan puolelta edelliselle paikalleen. Mistään mitään tietämättömänä kuoppasin juurakon ilmeisesti liian syvälle ja se tukahdutti kukinnan. Nyt juurakko sai kyllä aika kovaa kohtelua, kun kaivoin sitä ylös ja puhdistin savea juurien ympäriltä, että jaksoin kantaa sen uudelle paikalleen. Puskan etualalle olisi tarkoitus istuttaa Saksankurenmiekkaa ja myöhemmin kesällä kukkivia liljoja. Kukkasipuleihin ajattelin törsäillä huolella ja toivottavasti saan koostettua niistä keväästä myöhäiseen kesään kukkivan kavalkaadin.

Aikaisemmassa postauksessa kerroin niistä siemenistä ja lievähkö epävarmuus onnistumisesta löytyy tuosta alemmasta kuvasta... En ole oikeastaan ikinä onnistunut kunnolla suoraan maahan kylvetyillä siemenillä. Kolme pussillista Kosmoskukkaa tuotti tänä kesänä huikeat 2 kukkaa... Tai ei sieltä rikkaruohojen keskeltä ainakaan muita nuppuja näy. Samoin kävi kosmoksen kanssa viime kesänä, joten ensi keväänä täytyy varmaan esikasvattaa taimet ja istuttaa sitten paikoilleen.

KosmoskukkaSyyshortensia


4 kommenttia:

 1. Minäkin olen raahannut vuodesta toiseen kurjenmiekkoja paikasta toiseen! Viime kesänä kukkivat nykyisessä paikassaan, vaan eipä passannut kukkia enää tänä kesänä. Oikukkaita ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. saas kattoo kuin käy.. ilmeisesti ne pitää välivuosia vaikka kuinka viihtyisivät.

   Poista
 2. Komea, iso kukkapenkki sinulle tulee! Kyllä kaikki kasvit varmasti paikoilleen juurtuvat ja alkavat viihtyä, oikein reippailta taimilta näyttävät kaikki.

  Aiemman postauksen chilit ja tomskut olivat kauniita... voi, pääsisi jo kylvämään uusia lajikkeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös ihan hirvee into päällä, että pääsis keväällä kokeilemaan kaikkea uutta. Nyt kun ensimmäisen kerran sain nuo tomaatit ja parikat onnistumaan, niin sillä kylvämisellä ei varmaan ole keväällä mitään rajaa ;)

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)