maanantai 6. elokuuta 2012

Pihakierros


 Ostin tuossa viikko takaperin 2 uutta kärhöä. onnettomat olivat alelaarista vitosella ja niihin oli tyytyminen, kun muutakaan ei ollut tarjolla. Toinen kräkeistä päätyi ränsistyneen omenapuun juurelle ja toinen vesisäiliön juurelle villiviinien seuraksi. Kunto oli kyllä niin luokaton, että mahtaneeko niistä mitään tulla... Enkä taas tapojeni mukaisesti tehnyt muuta, kuin lykkäsin ne pikkuiseen monttuun. Tosin sen verran syvän yritin siitä kaivaa, että sain sen 10cm maata juurenniskan päälle. Terijoensalavan juurella kasvava kärhö on ottanut huimasti pituutta ja kurottelee nyt jo auringossa. Oikein kun tiiirasin, niin olin hyvällä tahdolla näkevinäni nupun alkuja.
Sormustinkukan taimet ovat nyt tuollaisia max 20cm korkeita, eivätkä ne ole kasvaneet mielestäni kuukauden aikana juuri ollenkaan, tai ehkä lehdet ovat ottaneet kokoa. En yhtään tiedä miten nopeasti sormustinkukka tekee sen kukkavarren, mutta oletettavasti nämä kukkivat sitten ensi kesänä.

Rohtosormustinkukka


 


Projekti Inkalilja on aika hyvällä mallilla. Kukinta on komea ja uutta nuppua puskee koko ajan. Siirsin kasvit kaupan purkeista 10l peltiämpäreihin ja kastelulannoitetta olen antanut viikottain. Paikka on puolivarjoinen ja aamupäivällä saavat jonkin aikaa aurinkoa. Täytyy kokeilla ensi kesänä josko pitäisivät runsaammasta auringosta vielä enemmän.


2 kommenttia:

 1. Ihanan eksoottisia nuo liljat. Ovatko yksi- vai monivuotisia? Minne päin Välimerta menet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli noista inkaliljoista postaus tossa heinäkuussa, kun sain ne. Kyllä ne pitäisi ottaa talveksi sisälle, mutta ainakin exotic gardenissa myydään inkaliljan siemeniä perennana...
   Me oltais suurella todennnäköisyydellä suuntaamassa Rodokselle viikoksi.

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)