Keltaisista Chilipaprikoista tein kastikkeen seuraavanlaisesti:
- n. 100g chilejä
- 1dl valkoviinietikkaa
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 sokerinpalan kokoinen pätkä inkivääriä
- ropsaus suolaa
- 1rkl sokeria
Kaikki palasiksi ja kattilaan (jätin chileihin siemenet, koska ovat mietomaltoisia) kiehautin n. 5 min ja soseutin tasaiseksi.
Punaisista Chileistä:
- 250g chilejä
- pieni punainen paprika
- 150g tomaattia
- 5 valkosipulin kynttä
- punaviinietikkaa 2,5dl
- 2tl suolaa
- 3rkl sokeria
Kaikki pieniksi palasiksi ja kattilaan (kahteen chiliin jätin siemenet) Kiehautin muutaman minuutin ja annoin muhia pienellä lämmöllä 30min. Sauvasekoittimella soseeksi ja jonkin verran sattumia saa jäädä joukkoon jos tykkää.
Parin viikon kuluttua maut ovat tasaantuneet ja kastikkeet valmiina käyttöön. Siitä sitten vaan lusikallinen tai pari ruuan joukkoon ja johan polttelee mukavasti.
Aurinkoa ja tulta purkitettuna |
Tulista meininkiä chilin merkeissä!
VastaaPoistaOoh, vesi herahti kielelle ja vähän silmiinkin. Herkullisen oloisia säilykkeitä, siinä on talvelle vähän vastapalloa!
VastaaPoistaSiinä voi sitten taas lämmitellä sisäisesti seuraavaa Thaimaan matkaa odotellessa :)
Poista