keskiviikko 29. elokuuta 2012

Pommeja pikapostina ja Elämänlinja Malttamattomana on pakko heti esitellä vasta valmistunut kokeiluluontoinen projekti. Työhuoneen vanhat laatikostot odottivat kaatopaikkakuormaan päätymistä ja ajattelin, että kokeilenkin ihan piruuttani onnistuisiko lastulevyhökötysten maalaaminen. Siitä se visio sitten villiintyi ja päätin kokeilla myös ensimmäistä kertaa decoupage tekniikkaa. Muistin, että meillä on jossain muutama vanha Korkeajännitys lehti ja mikä sen sopivampi äijä-huoneen kalusteen koristeluun. Eihän meillä sitten mitään erikeeppereitä löytynyt, mutta tapettiliisteriä kylläkin, joten se sai kelvata. Runsaasti liisteriä alle ja päälle, niin vaikuttaisi ainakin nyt kuivuttuaan ihan kestävältä pinnalta. Ilmakuplia saa aika tarkasti ja voimallisesti silotella, mutta yllättävän hyvin se paperi kestää, kun on kunnolla vettynyt ja sormet on liukkaat liisteristä.


 Kävin rungon kevyesti hiomapaperilla läpi ja perään rätillä pölyt pois. Maalina oli Tikkurilan kiiltävää Helmi kalustemaalia ja sillä olikin ihan kiva touhuta näin sisätiloissa, kun se ei haise miltään. Vaahtomuovitela ei ole ihan paras mahdollinen Helmin kanssa maalattaessa. Purkissakin suositeltiin mohairtelaa tai pensseliä. No vähän rouheampi pinta ei näissä kalusteissa kyllä haittaa, päinvastoin. Mutta tulevaa projektia varten hankin jo niitä mohairteloja. Parin maalikerroksen perään sitten vaan uudet vetimet laatikoihin ja siinä se sitten on!


10 kommenttia:

 1. Tulipa upeet laatikostot. Erinomainen idea ja toteutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mikäs sen mukavampaa, kuin yhdistää askartelu ja ekologisuus jos tulokseenkin voi olla tyytyväinen :D

   Poista
 2. Loistavat ! Todella hieno idea !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan :D Nyt ei tarvii kyökätä joka kerta, kun hakee printteristä tulosteita ;)

   Poista
 3. No jummijammi, kyllä tuli kiva setti! Hauska idea, hieno toteutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jostain innostuttuani, oman maanisuuteni tietäen, meillä tulee tela heilumaan ja liisteri lätisemään jatkossakin ;D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Laiskanpulskiassa blokkaajassa elää pieni aikaansaava tyyppi X)

   Poista
 5. Olipas makeet lipastot! Loistava idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaks ku mä ehdotin joskus, että vetäis sinne sun eteiseen vai oliko se vessaan Modesty Blaisen stripeistä yhden seinän pätkän :)

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)