lauantai 18. elokuuta 2012

Oppimiskokemus Hankin järjestelmäkameran joskus tuossa alkuvuodesta ja sen käytön opettelu on ollut vähän niin ja näin. Periaatteena on ollut, että riittävän monta kuvaa kun räpsii, niin joku niistä onnistuu ihan tuurilla. Tarkennuksen kanssa on ollut ongelmia ja en ole saanut aikaiseksi perehtyä siihen paremmin. Sain kyllä keväällä kaverin mieheltä opastusta kameran käyttöön, mutta kaikki tieto häipyi päästäni seuraavaan päivään mennessä. Tänään isännän veli näytti pikaisesti niitä zoomaus juttuja ja aikaisemman oppitunninkin asiat alkoivat muistua mieleen.
Lähikuvaus on aina kiinnostanut ihan valtavasti ja sitten kun näkee kuvia, kuten Intianmintun blogissa, mitkä saavat vaan huokailemaan ihastuksesta, niin siitä se omakin into vaan kasvaa. Mä haluan niin sen makrolinssin, mutta ei ennen kuin tämä perusmeininki alkaa sujumaan oikeasti hyvin. Tässä on nyt kuitenkin ensimmäisiä 18-55mm putkella otettuja lähikuvaksi laskettavia otoksia. Alimmainen kuva kukkakärpäsestä on ehkä jo pienoista tyytyväisyyttä tuova, mutta ei lähelläkään sitä mitä haluaisin... Eipä siinä sitten muuta kuin treenaamaan, kun kesää ja kuvattavaakin on vielä jäljellä.
Ai niin alimpana vielä kuva meidän uudesta naapurista.. Ihana pieni poutapilvi on muuttanut eilen uuteen kotiinsa ja toivottavasti hänestä tulee meidän Pimpulan paras kaveri, kunhan hiukan tuosta kasvaa.
5 kommenttia:

 1. Upeita ovat kuvasi! Mulla on sama homma meneillään, kesälomalla ostin elämäni ekan järkkärin ja koitan nyt opetella käyttöä. Joulupukille jo kirjoitin, josko saisin pitkän putken ja myös makrojutun tahtoisin joskus. Syksyllä ajattelin aloittaa kuvauskurssilla, jos siitä saisi vähän varmuutta lisää.
  Söpönen tuo koiruuskaveri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on se 55-200mm putki ton lyhkäsemmän lisäksi ja sekin on aika kiva varsinkin koiria kuvatessa ja samoin matkoilla. Mikä kamera sulla on?

   Poista
  2. Hienoja otoksia! Täällä ilmoittautuu kolmas makroputkea havitteleva, toivottavasti joulupukki viimeistään tuo ne meille :)

   Oliko nuo kaikki kuvat siis 18-55:llä otettuja? Mullakin on se putki, mutta en ole vielä päässyt lähellekään noin lähitarkkoja... on aloitettava kamalat treenit.

   Poista
  3. Joo just sillä. Opin vaihtamaan sen tarkennuksen asetuksen yhteen pisteeseen ja sitten leikkaamaan kuvaa suoraan kamerassa.

   Poista
  4. Oo, täytyy perehtyä tuohon kikkaan! On tässä harrastuksessa paljon oppimista ja opettelemista, kivaa :)

   Poista

Kommenttisi lämmittää mieltä kovasti :)